Σέρβος υπουργός αδειάζει την Αυστρία: Χωρίς την Ελλάδα, αδύνατη η κοινή λύση



Σέρβος υπουργός αδειάζει την Αυστρία:  Χωρίς την Ελλάδα, αδύνατη η κοινή λύση

Χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει κοινή λύση του προσφυγικού, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, λίγο πριν από την έναρξη της Διάσκεψης Αυστρίας - Δυτικών Βαλκανίων, που πραγματοποιείται στη Βιέννη.
Ο κ. Στεφάνοβιτς εκτίμησε ότι το κλείσιμο των συνόρων από την πλευρά της πΓΔΜ θα προκαλέσει μεγάλη πίεση στην Ελλάδα. "Ως άνθρωπος που ζει σ' αυτό το μέρος του κόσμου υποστηρίζω ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της. Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας είναι αδύνατο να υπάρξει κοινή λύση" επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, προσερχόμενος στη διάσκεψη για το προσφυγικό.

Υπογράμμισε δε, ότι "οι παρεξηγήσεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν είχαν κληθεί και εκπρόσωποι της Ελλάδας στη σημερινή διάσκεψη".
Αντίθετη άποψη εξέφρασε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτερ, η οποία ανέφερε ότι η σημερινή διάσκεψη έχει στόχο να ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα.
Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, υποδεχόμενη τον Σέρβο ομόλογό της, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του σερβικού πρακτορείου ειδήσεων Τανγιούγκ: "Η άποψη της κοινής ευρωπαϊκής λύσης βρίσκεται για την ώρα σε αδιέξοδο και απαιτείται η λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο. Απαιτείται, επίσης, μία συμμαχία με τις βαλκανικές χώρες για να ασκηθούν πιέσεις στην Ελλάδα ώστε να επιβάλλει, επιτέλους, την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Την απόφαση να μην προσκληθεί η Ελλάδα υπερασπίζεται και ο υπουργός εξωτερικών της Αυστρίας κατηγορώντας σε δηλώσεις του πριν την διάσκεψη την Ελλάδα ότι «σαφώς δεν εξέφρασε κανένα ενδιαφέρον να μειώσει την (μεταναστευτική) εισροή και αντίθετα θέλει να συνεχίσει να τη προωθεί» στα Σκόπια από όπου συνεχίζεται το ταξίδι για την βόρεια Ευρώπη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς στην αυστριακή εφημερίδα "Στάνταρντ" και αναμεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι η Σερβία είναι αναγκασμένη να συμπεριφερθεί ανάλογα με την πολιτική της Αυστρίας και της Γερμανίας, επιτρέποντας μόνο την είσοδο προσφύγων που μπορούν να δεχτούν οι δύο αυτές χώρες.
"Αν η Αυστρία και η Γερμανία δεν κλείσουν τα σύνορα τότε δεν θα τα κλείσουμε και εμείς" ανέφερε ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς και εξήγησε ότι η Σερβία δεν επιτρέπει την είσοδο των Αφγανών διότι δεν τους δέχεται η Κροατία.
"Η Σερβία δεν επιθυμεί να αποτελέσει κέντρο συγκέντρωσης όλως των ανεπιθύμητων μεταναστών" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε, ωστόσο, ότι πρέπει να διαμορφωθεί και συγκεκριμένη ευρωπαϊκή στρατηγική διότι όλοι αυτοί οι "ανεπιθύμητοι" θα συγκεντρώνονται στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ και αυτό, όπως είπε, δεν αποτελεί λύση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!