Φτιάχνονται 5 νέα hot spots στη Βόρεια Ελλάδα – Δείτε πού θα γίνουν

 

Την δημιουργία πέντε νέων hotspots ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των στρατιωτικών συντακτών.
Όπως είπε ο κ.Καμμένος, τα νέα κέντρα καταγραφής προσφύγων συνολικά 20.000 θέσεων ήδη φτιάχνονται. Τα τέσσερα νέα hotspots γίνονται στην περιοχή του Κιλκίς (αεροδιάδρομος στη Νέα Καβάλα, αεροδιάδρομος στο Χέρσο, Στρατόπεδο Παπαδάκη στο Δροσάτο, Στρατόπεδο Κοκκινώρη στο Κεντρικό), ενώ ένα κατασκευάζεται στο νομό Πέλλας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Γιαννιτσών (Στρατόπεδο Φιλιππάκου). Σκηνές και κοντέινερ έχουν ήδη μεταφερθεί, σύμφωνα με τον υπουργό,στα συγκεκριμένα hotspots.

O κ.Καμμένος ανακοίνωσε την εφαρμογή του σχεδίου, που αποφάσισε τα ξημερώματα το ΝΑΤΟ για την παρουσία της ΝΑΤΟΪκης δύναμης στο Αιγαίο.
Περιοχές ευθύνης της αποστολής είναι σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, οι περιοχές που υπέδειξε η Ελλάδα (από την Λήμνο, την Σάμο, το Αγαθονήσι μέχρι το Καστελόριζο), εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την τελική απόφαση.
Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, είναι θέμα ωρών να ξεκινήσουν την αποστολή τους τα πλοία της ΝΑΤΟϊκης Δύναμης στην περιοχή των συνόρων εκεί ακριβώς, όπου υπάρχουν προσφυγικές ροές.
Ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ θα μπορεί να κάνει διάσωση προσφύγων στην περίπτωση που τους δει στην θάλασσα. Όπως είπε προς το παρόν στην αποστολή λαμβάνουν μέρος 4-5 ΝΑΤΟϊκά πλοία, ωστόσο η δύναμη αυτή θα αυξηθεί.
Από την Ελλάδα στην αποστολή συμμετέχει, σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, η φρεγάτα Σαλαμίνα, η οποία αυτή τη στιγμή ανεφοδιάζεται στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ από 12 ελληνικά πλοία που βρίσκονται στο Αιγαίο εξετάζεται ακόμη πόσα και ποια θα ενταχθούν στην αποστολή, στην οποία θα συμμετέχει και η Frontex .
«Η Ελλάδα θα επιχειρεί και στα Ίμια. Δεν υπάρχουν για εμάς γκρίζες ζώνες» ξεκαθάρισε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ θα εφοδιάζονται σε Πειραιά, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.
Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, η ΝΑΤΟϊκή δύναμη θα ενημερώνει την τουρκική Ακτοφυλακή, προκειμένου αυτή να σταματήσει σκάφος ή βάρκα πριν αυτή ξεκινήσει από τα παράλια της Μ. Ασίας, ενώ όταν αυτά τα άτομα εντοπιστούν θα οδηγούνται πίσω στην Τουρκία από την ΝΑΤΟϊκή δύναμη που θα παρακολουθεί.                                                                                                          http://www.typosthes.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!