Γερμανία: Η εγκληματικότητα από τους μετανάστες ανέβηκε κατά 79% μέσα στο 2015

 

 

Γερμανία: Η εγκληματικότητα από τους μετανάστες ανέβηκε κατά 79% μέσα στο 2015

Έγιναν συνολικά 208.344 επιθέσεις από μετανάστες στην Γερμανία μεταξύ των οποίων σεξουαλικές επιθέσεις και δολοφονίες

Με τον αριθμό των μεταναστών να έχει σημειώσει άνοδο 440% μέσα στην προηγούμενη χρονιά στην Γερμανία, εξίσου μεγάλη άνοδο, της τάξης του 79% σημείωσε και η εγκληματικότητα που αποδίδεται σε αυτούς.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας, μέσα στο 2015 διαπράχθηκαν 208.344 παράνομες πράξεις από μετανάστες, αριθμός κατά 92.000 μεγαλύτερος από την προηγούμενη χρονιά.

Σχεδόν μία στις πέντε επιθέσεις που έγιναν από μετανάστες στην Γερμανία ήταν εγκληματικές ενέργειες, όπως επιθέσεις, κλοπές ή ακόμα και απειλητική συμπεριφορά.

Παρ' όλα αυτά και παρά τον θόρυβο που προκλήθηκε στα διεθνή ΜΜΕ οι σεξουαλικές επιθέσεις αφορούν μόλις το 1% των συνολικών παράνομων πράξεων από μετανάστες σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κανονικοί πρόσφυγες που ζητούν άσυλο από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν ήταν αισθητά πιο νόμιμοι από οικονομικούς μετανάστες από χώρες της Βαλκανικής (Κόσοβο, Αλβανία, Σερβία) καθώς και χώρες της Αφρικής όπως Ερυθραία και Νιγηρία. Η στατιστική που ανακοινώθηκε καλύπτει όλη την περσινή χρονιά, στην οποία έφθασαν στην Γερμανία πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες.

Οι περισσότερες παραβατικές ενέργειες ήταν μικρής κλίμακας, όπως για παράδειγμα το να κυκλοφορούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο καθώς και 85 χιλιάδες περιπτώσεις κλοπής (οι περισσότερες κλοπές από καταστήματα) οι οποίες ήταν διπλάσιες και από πέρσι.

Οι επιθέσεις σε άτομα και οι κλοπές ήταν διπλάσιες σε σχέση με το 2014, φθάνοντας τις 36.010 περιπτώσεις, περίπου το 18% του συνόλου των παράνομων πράξεων.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι έγιναν 240 δολοφονικές απόπειρες από μετανάστες, όταν το 2014 ήταν μόλις 127, και στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις, τα άτομα που εμπλέκονταν ήταν της ίδιας εθνικότητας.

Σε ότι αφορά την αναλογία σε σχέση με την εθνικότητα, παρά το γεγονός ότι το 48% των προσφύγων ήταν Σύριοι, τους αναλογούσε περίπου το 24% του συνόλου των εγκληματικών πράξεων. Στον αντίποδα, οι Σέρβοι, παρά το ότι είναι μόλις το 2% των μεταναστών, έχουν το 13% της εισαγόμενης εγκληματικότητας στην Γερμανία.                                                                                                        http://www.protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!