Άγαλμα της Παναγίας εφάμιλλο με το Άγαλμα της Ελευθερίας θέλουν να κάνουν οι Τούρκοι στην Έφεσο!



Τη βαθιά πίστη και τη λατρεία των χριστιανών στο πρόσωπο της Θεοτόκου επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι τοπικές αρχές στην επαρχία της Σμύρνης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hürriyet, στο Σελτζούκ της Εφέσου, στο σπιτάκι όπου λέγεται ότι έζησε η Παναγία κάποια χρόνια της ζωής της μετά το θάνατο του Ιησού, και το οποίο αποτελεί ένα ιδιαίτερο τόπο προσκυνήματος, σύντομα θα υπάρχει ένα εντυπωσιακό άγαλμα της Παρθένου Μαρίας.
«Θα είναι ένα θαυμάσιο άγαλμα, όπως το άγαλμα της Ελευθερίας στις ΗΠΑ ή το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο» υποστήριξε ο δήμαρχος του Σελτζούκ Ζεϊνέλ Μπακιτζί μιλώντας σε διεθνές συνέδριο τουρισμού.

«Έχουμε συνομιλίες με μερικούς επενδυτές για τη συγκεκριμένη κατασκευή», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η ακριβής θέση που θα τοποθετηθεί το γλυπτό. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι τοπικές αρχές δίνουν έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό και θέλουν να κάνουν το Σελτζούκ ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό για τους πιστούς.
Έκανε μάλιστα μια σύγκριση, υποστηρίζοντας ότι την Παναγιά της Εφέσου την επισκέπτονται περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι το χρόνο ενώ η πορτογαλική πόλη Φατιμά δέχεται πάνω από 5 εκατ. πιστούς το χρόνο, οι οποίοι θέλουν να δουν το σημείο που λέγεται ότι εμφανίστηκε (σε όραμα) η Θεοτόκος.
πηγή:  pontos-news,http://www.dimokratianews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!