Ο Νταβούτογλου θερμοπαρακαλεί τις ΗΠΑ: Είμαστε σύμμαχοι, στηρίξτε μας…


Ο Τούρκος πρωθυπουοργός Αχμέτ Νταβούτογλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής ΣαίταςΟ Τούρκος πρωθυπουοργός Αχμέτ Νταβούτογλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να προσφέρει την άνευ όρων υποστήριξή της στη μάχη εναντίον των Κούρδων μαχητών της Συρίας.

Η άνευ προηγουμένου έκκληση έγινε μετά την αποτυχία του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να πείσει τον Αμερικανό ηγέτη Μπάρακ Ομπάμα να θέσει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, και τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
«Το μοναδικό που προσμένουμε από τις ΗΠΑ, τη σύμμαχο μας, είναι να στηρίξει άνευ όρων την Τουρκία» δήλωσε ο Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την πεντάωρη σύσκεψη με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.
«Όταν 28 ζωές Τούρκων πολιτών χάνονται σε μία τρομοκρατική επίθεση το μόνο που προσμένουμε από εκείνους είναι να πουν ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της Τουρκίας είναι μια απειλή εναντίον τους».
ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΟΜΠΑΜΑ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ:
http://mignatiou.com/2016/02/simvoules-tou-ompama-se-tagip-ke-kourdous-kinos-stochos-i-apodomisi-ke-itta-tou-ik/
ΕΞΑΛΛΟΥ: H τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε εθνικό επίπεδο μετά την επίθεση με το παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι στο κέντρο της Άγκυρας, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Θα προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις αναφορικά με την ασφάλεια» επισήμανε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης μετά το τέλος μιας σύσκεψης διάρκειας 5 ωρών στην Άγκυρα μαζί με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για την προετοιμασία ενός αντιτρομοκρατικού «σχεδίου δράσης».
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο αριθμός των δυνάμεων επιβολής της τάξης θα αυξηθεί και η παρουσία τους θα είναι «πιο εμφανής» κατά τη διάρκεια των αποστολών τους.
Την ίδια στιγμή κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να βοηθήσουν στο έργο τους.
«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις αναζητούν τρόπους να τραυματίσουν και να προκαλέσουν το χάος μεταξύ των πολιτών. Όλοι μας πρέπει να προσφέρουμε βοήθεια στις δυνάμεις ασφαλείας. Κανένα σχέδιο στον τομέα ασφαλείας δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς τη βοήθεια των πολιτών» τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Ο ίδιος απέρριψε την ανάληψη ευθύνης από την κουρδική ένοπλη οργάνωση ΤΑΚ για την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα επιμένοντας ότι η επίθεση αυτή διαπράχθηκε σε συνεργασία με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).
«Έχει ξεκαθαριστεί σε μεγάλο βαθμό ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση είναι έργο των PKK-YPG» υπογράμμισε.
Στο πλαίσιο των ερευνών για την πολύνεκρη επίθεση έχουν συλληφθεί 22 ύποπτοι, προσέθεσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η κουρδική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα προειδοποιεί τους τουρίστες να μην επισκέπτονται την χώρα
H κουρδική αυτονομιστική οργάνωση TAK που πρόσκειται στους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) κι η οποία ανέλαβε νωρίτερα σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Άγκυρα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι, προειδοποίησε τους ξένους τουρίστες για τον κίνδυνο που διατρέχουν εάν επισκεφθούν την Τουρκία.
«Ο τουρισμός (…) είναι ένας στόχος που θέλουμε να καταστρέψουμε. Συμβουλεύουμε τους ξένους και Τούρκους τουρίστες να μην επισκέπτονται τις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας» σημειώνουν τα «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» σε μία ανακοίνωση που ανήρτησαν στον ιστότοπό τους.
Προειδοποίησαν επιπλέον ότι εκείνοι δεν θα είναι «υπεύθυνοι για όσους πεθάνουν στις επιθέσεις που θα διαπράξουν σε αυτούς τους τομείς».
REUTERS, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Turkey,http://mignatiou.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!