Τι γράφουν τα Αυστριακά ΜΜΕ για την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως από τη Βιέννη


Εν ριπή οφθαλμού μεταδόθηκε στα Αυστριακά μέσα ενημέρωσης η είδηση ότι η Ελλάδα ανακάλεσε την Ελληνίδα πρέσβη κ. Χρυσούλα Αλειφέρη. Η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία χαρακτήρισε το θέμα ως «είδηση της τελευταίας στιγμής».

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στη διαμάχη ως προς τη συμπεριφορά της Αυστρίας στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση ανακάλεσε στην Αθήνα την πρέσβη της στη Βιέννη.
Στην είδηση σημειώνεται, όπως μεταδίδει σε τηλεγράφημά του το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στη σημερινή ανακοίνωσή του προειδοποίησε πως μονομερείς πρωτοβουλίες μεμονωμένων κρατών-μελών στη διάρκεια της κρίσης θα μπορούσαν "να υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης".
Η εφημερίδα "Ντι Πρέσε", δίνει και μία άλλη διάσταση στο θέμα. Υπογραμμίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το βράδυ της Τετάρτης "ντροπή", το ό, τι η Αυστρία και άλλες χώρες πραγματοποίησαν στη Βιέννη μία Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων με θέμα την πολιτική ασύλου, εκτός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρίς την ελληνική συμμετοχή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος προειδοποίησε πως η Αθήνα θα εμποδίζει πολιτικές αποφάσεις της ΕΕ, έως ότου εφαρμοστεί η συμφωνηθείσα κατανομή των προσφύγων στις χώρες-μέλη.
Την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως από τη Βιέννη έχουν καταγράψει στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις ορισμένες αυστριακές εφημερίδες.
Πηγή: cnn.gr,

www.dimokratianews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!