Γιατί το ΝΑΤΟ άπλωσε τις φτερούγες του στο Αιγαίο; Τι σημαίνει για την Ελλάδα


North Atlantic Council. Foreign Ministers. General View of the Meeting. Photo: NATO

Ενα μακάβριο ανέκδοτο κυκλοφορεί εδώ και αρκετές ώρες στο Διαδίκτυο, με αφορμή τη συμφωνία για ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ώστε να μειωθούν οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα και την Ευρώπη:

«Ξέρετε ποιες ήταν οι τελευταίες λέξεις που ακούστηκαν πάνω σε μία βάρκα γεμάτη με πρόσφυγες; Σωθήκαμε αδέρφια, βλέπω ένα πλοίο! Πούντο; ΝΑΤΟ!». Κανείς, φυσικά, δεν πρόκειται να γελάσει. Όλοι, όμως, καλό θα ήταν να σκεφτούμε σε τι και πώς θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν οι υπερσύγχρονες φρεγάτες, τα οπλικά τους συστήματα και οι κομάντος που τις επανδρώνουν.
Θα εμποδίζουν, άραγε, τα φουσκωτά και τα σαπιοκάραβα με τους πρόσφυγες να περάσουν απέναντι; Μα οι δουλέμποροι έχουν ήδη έτοιμη την απάντηση -τα βυθίζουν και τους αφήνουν να θαλασσοπνίγονται. Μήπως, τότε, έρχονται για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης όσων πέφτουν στη θάλασσα; Μα αυτό μπορούν να το κάνουν πολύ καλύτερα τα ελαφριά και ευέλικτα πλοία της ακτοφυλακής. Και αν έχουν πρόθεση να χτυπήσουν τα δίκτυα των διακινητών προτού επιβιβαστούν οι πρόσφυγες; Μα αυτό θα συνιστούσε επέμβαση του ΝΑΤΟ σε έδαφος μιας χώρας-μέλους του -αφήστε που αν ήθελαν, θα μπορούσαν να το έχουν κάνει οι ίδιοι οι Τούρκοι μέχρι σήμερα.
Απομένουν, λοιπόν, δύο εκδοχές.
  • Η μία -η φρικαλέα- είναι ότι έχουν δοθεί εντολές που συνάδουν με αυτό που είχε ζητήσει πρόσφατα ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, απευθυνόμενος προς τον Έλληνα συνάδελφό του: πνίξτε τους:
  • Η άλλη -η γεωπολιτική- είναι ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε να απλώσει τις φτερούγες του στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, όπου η σύγκρουση συμφερόντων αγριεύει, ο πόλεμος μαίνεται και οι ανακατατάξεις επιταχύνονται. Ίσως γι’ αυτό, άλλωστε, ο γενικός γραμματέας του δήλωσε προχθές ότι η Συμμαχία εξετάζει και το σενάριο ανάμειξης στον εμφύλιο της Συρίας…
WWW.IMERISIA.GR,http://mignatiou.com

Σχόλια

Ο χρήστης Φοινικας1957 είπε…
η τουρκία εν τω μεταξύ θα αρχίσει περιπολίες νόμιμα πια με οπλισμένα καράβια, και κάποια στιγμή τσακ θα γυρίσει κατά πάνω μας, και θ αρχίσει το πατιρντί

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!