Σαν θηρίο λαβωμένο… Ο Ταγίπ Ερντογάν τα έχει πραγματικά χαμένα


FILE PHOTO: Kurdish protesters clash with Turkish police during a protest against the Turkish Government's ongoing security operations in the east of Turkey, in Diyarbakir, Turkey. EPA, STR                                                                                  FILE PHOTO: Kurdish protesters clash with Turkish police during a protest against the Turkish Government's ongoing security operations in the east of Turkey, in Diyarbakir, Turkey. EPA, STR

Του Δρ. Αυγουστίνου (Ντίνου) Αυγουστή
Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στην Συρία αποτελούν τις τελευταίες σπασμωδικές-απέλπιδες προσπάθειες ενός λαβωμένου θηρίου που βρυχάται έτοιμο να παραδοθεί στο πεπρωμένο του! Και όταν το θηρίο βρυχάται, είναι πάντα εξαιρετικά επικίνδυνο….

Ποια είναι όμως τα πραγματικά αίτια αυτής της αχαρακτήριστης συμπεριφοράς της Άγκυρας που τείνει να ανατρέψει όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα και να οδηγήσει σε απρόβλεπτες-καταστροφικές συνέπειες ολόκληρο τον πλανήτη; Ήδη όλοι άρχισαν να μιλούν για το ενδεχόμενο ακόμη και ενός τρίτου παγκόσμιου πόλεμου!
Η Τουρκία, χωρίς ίχνος υπερβολής, άρχισε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της, αφού η άτυπη σύμπραξη ανάμεσα στους Κούρδους και τους Ρώσους (που εδώ και μήνες πλήττουν τις θέσεις των Σύρων αντικαθεστωτικών και των τζιχαντιστών), σε συνδυασμό με την αμερικανική στρατιωτική υποστήριξη (και η συμφωνία στο συριακό μεταξύ Η.Π.Α.-Ρωσίας), επέτρεψαν στους Κούρδους της Συρίας, να έχουν ήδη υπό τον έλεγχο τους, ένα μεγάλο μέρος στα βόρεια της χώρας κατά μήκος της μεθορίου με την Τουρκία. Στόχος τους είναι η σύνδεση ανάμεσα στα τρία κουρδικά «καντόνια» -Αφρίν και Κομπάνι, στην επαρχία του Χαλεπίου, και Τζαζιρέ, στην επαρχία Χασακέ- και η αυτονομία των κουρδικών περιοχών κατ’ εικόνα του ιρακινού Κουρδιστάν.
Σύμφωνα με τον ειδικό για την Συρία Γάλλο γεωγράφο Φαμπρίς Μπαλάνς, οι Κούρδοι, οι οποίοι προωθήθηκαν απωθώντας τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, ελέγχουν πλέον το 14% του συριακού εδάφους, κάτι που αντιστοιχεί σε 26.000 Km2 (τετρ. Χλμ), έναντι 9% το 2012. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Κούρδοι αντάρτες ελέγχουν ακόμα τα τρία τέταρτα των 800 συνολικά χιλιομέτρων της τουρκοσυριακής μεθορίου. Συνέπεια όλων αυτών, η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί δεδομένο ότι η αμερικανική στρατιωτική υποστήριξη θα επιτρέψει στους Κούρδους της Συρίας να επεκτείνουν κι άλλο την επιρροή τους. Και τότε ασφαλώς τα πράγματα θα είναι μη ανατρέψιμα για την Άγκυρα.
Πανικοβλημένη από τις κινήσεις αυτές, η Τουρκία, η οποία επένδυσε πολλά στην υποστήριξη προς τη συριακή αντιπολίτευση (αντικαθεστωτικούς και ISIS) εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, βομβαρδίζει εδώ και εβδομάδες τις κουρδικές θέσεις στη βόρεια Συρία. Κάτι που προκαλεί τη σφοδρή αντίδραση των Ρώσων, αλλά και την μη αναμενόμενη για πολλούς έντονη δυσαρέσκεια της Ουάσινγκτον, η οποία θεωρεί ότι οι Κούρδοι είναι απολύτως απαραίτητοι στην εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους. Είναι η πρώτη φορά ίσως, που οι Η.Π.Α. (ο πιο πιστός έως σήμερα σύμμαχος της Άγκυρας), εγκαταλείπουν φανερά την Τουρκία.
Το σκηνικό τρόμου για την Άγκυρα, συμπληρώνεται με τις πρόσφατες σημαντικές ιστορικές τριμερείς συναντήσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, οι οποίες φαίνεται να επέφεραν σημαντικές συμφωνίες που αλλάζουν άρδην τα μέχρι στιγμής πολιτικό-γεωστρατηγικά και ενεργειακά δεδομένα στην περιοχή. Η Τουρκία χωρίς καμιά δόση υπερβολής βρίσκεται στη δυσκολότερη φάση της ιστορικής πορείας της μετά την μετεξέλιξη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στο σημερινό κοσμικό κράτος (κοσμικό Ισλάμ στην πραγματικότητα) του πατερούλη Κεμάλ Ατατούρκ (Μουσταφά Κεμάλ Πασά). Του γνωστού σφαγέα του Ελληνισμού τον οποίο (για να μαθαίνουμε και λίγο ιστορία) ο Ελευθέριος Βενιζέλος με επιστολή του, ημερομηνίας 12 Ιανουαρίου 1934, προς την Σουηδική Ακαδημία, πρότεινε για το Νόμπελ Ειρήνης!
Ερώτηση: Η Τουρκία που επιδιώκει λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, όπου οι Τούρκοι Κύπριοι αποτελούν το 18% του συνολικού πληθυσμού της Μεγαλονήσου, γιατί δεν αποδέχεται την ίδια μορφή λύσης στη δική της επικράτεια, όπου οι Κούρδοι πολίτες της, αποτελούν το 25% του πληθυσμού της;
Επαλήθευση: Έγραψα παλιά και ο επαναλαμβάνω ξανά: «Ο χρόνος δεν λειτουργεί σε βάρος μας! Ο χρόνος είναι μαζί μας». Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο συριακό και νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται επιβεβαιώνουν πλήρως αυτήν την άποψη … Μοναδικοί σύμμαχοι πλέον για την Τουρκία είναι τα ακραία καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας, του ΙΡΑΚ, άντε και του Λιβάνου…
Υπενθύμιση: Δηλώσεις Πούτιν κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους: «Η Τουρκία θα μετανιώσει περισσότερο από μια φορά» για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού κοντά στην τουρκο-συριακή μεθόριο.http://mignatiou.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!