Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Ο αποτυχημένος Βαρουφάκης πήρε τη μηχανή του και πήγε διακοπές και οι Ελληνες ψάχνουν στα σκουπίδια


Menelaos Myrillas / SOOC

«Ο Βαρουφάκης είναι ένας αποτυχημένος πρώην υπουργός». Η φράση ανήκει στον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών Μάικλ Νούναν ο οποίος ξέσπασε κατά του πρώην συναδέλφου του.
Μιλώντας στο RTÉ Radio 1 στο Δουβλίνο, ο Μ. Νούναν σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Βαρουφάκης εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι εξυπηρετεί την ολιγαρχία.

«Ο κ. Βαρουφάκης, ένα υπουργός που απομακρύνθηκε από τη θέση του, προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με φθηνές δικαιολογίες» είπε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας και υπενθύμισε πως πέντε μόλις μήνες ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο κ. Βαρουφάκης κατόρθωσε να κλείσει τις τράπεζες και να επιβάλει 60 ευρώ όριο ανάληψης για τους Έλληνες πολίτες.
Από την πλευρά του και ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρύθμισης της Ιρλανδίας, Μπράντον Χόουλιν, ήταν καυστικός έναντι του Ελληνα πρώην ΥΠΟΙΚ. «Ο κ. Βαρουφάκης πήρε την μηχανή του και πήγε διακοπές στο εξοχικό του σπίτι αφήνοντας φτωχούς και ηλικιωμένους Έλληνες πολίτες να αναζητούν τροφή στους κάδους απορριμάτων» είπε με σκώμμα.
Οι καυστικές απαντήσεις των δύο υπουργών της Ιρλανδίας, ήρθαν ως απάντηση στα όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε εκδήλωση της πολιτικής κίνησης Right2Change στο Mansion House του Δουβλίνου. Ενόψει των εκλογών της χώρας στις 26 Φεβρουαρίου, ο Βαρουφάκης κάλεσε τους Ιρλανδούς ψηφοφόρους να διαλέξουν ανάμεσα σε αυτούς που επέβαλαν τη λιτότητα στη ζωή τους και σε εκείνους που έχουν ένα εναλλακτικό όραμα. «Τόσο ο Μάικλ Νούναν, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, όσο και ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρυθμίσεων, Μπρένταν Χάουλιν, συμμετείχαν σε μια συνωμοσία που είχε ως στόχο να συνθλίψει τον ιρλανδικό λαό» υποστήριξε.                                                                                                              http://www.iefimerida.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!