Συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ είχε στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες]

Συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ είχε στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες]

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην συνάντηση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα συζητήθηκε το προσφυγικό και εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα.



Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.


Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ και την επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.



Ο κ. Μητσοτάκης, συμμετείχε σήμερα και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Στο περιθώριο της Συνόδου, είχε τις διαδοχικές συναντήσεις με την Angela Merkel, με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Boyko Borissov και με τον τέως Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Pedro Passos Coelho.
Αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του Ε.Λ.Κ., ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού  Κόμματος  τις πάγιες θέσεις μου, σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. Τόνισα, στους αρχηγούς Κρατών και αρχηγούς των αντιπολιτεύσεων, ότι το κλείσιμο των συνόρων, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να αποτελεί λύση αντιμετώπισης  αυτού του πολύ μεγάλου προβλήματος.
Επανέλαβα, επίσης, ότι είναι απολύτως απαραίτητο, η Ελλάδα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις, τις οποίες έχει αναλάβει, με την ολοκλήρωση όλων των δομών, που θα εξασφαλίζουν ασφαλή έλεγχο των συνόρων.
Εξίσου, όμως, απαραίτητο είναι και η πολιτική της μετεγκατάστασης των προσφύγων στην Ευρώπη και πρέπει αυτή να ολοκληρώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Δεν είναι δυνατόν, η χώρα μας να δέχεται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες καθημερινά και μόλις 400 άτομα να έχουν μετεγκατασταθεί στο  πλαίσιο του προγράμματος του “relocation”.
Συζητήσαμε, επίσης και πάλι, την ανάγκη η Τουρκία να παίξει έναν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Χωρίς την ενεργό ανάμειξη της Τουρκίας οι ροές στο Αιγαίο δεν πρόκειται να μειωθούν.
Ένα είναι το σημαντικό σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία: Δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών και δεν είναι η ώρα για εθνικές στρατηγικές.
Οι βασικές αξίες της Ευρώπης δοκιμάζονται πάνω στο προσφυγικό. Και η Ευρώπη θα πρέπει να μπορέσει να δρομολογήσει μια λύση ευρωπαϊκή για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος, το οποίο στη βάση του, είναι ευρωπαϊκό».


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!