Συνωστισμός προσφύγων στα βόρεια σύνορα των Σκοπίων




Φεβρουάριος 22, 2016.
Ποτάμια από στήλες ανθρώπων γέμισαν τον καταυλισμό στο Ταμπανόβτσε. Εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά επεστράφησαν από την Κροατία και τη Σερβία και βρήκαν καταφύγιο στα σύνορά μας με τη Σερβία, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.
Στον καταυλισμό, περισσότερα από 600 άτομα από το Αφγανιστάν, διαμένουν για τέταρτη ημέρα, ζώντας σε σκηνές και εμπορευματοκιβώτια που είναι ήδη γεμάτα από την περασμένη εβδομάδα.
Οι τελευταίες ομάδες φθάνουν με τα πόδια από παράνομη διέλευση των συνόρων, είναι από τη Συρία αλλά και από το Αφγανιστάν. Παρά το γεγονός ότι διαθέτουν επίσημα έγγραφα που έχουν εκδοθεί στα σύνορα με την Ελλάδα, οι Κροάτες του έστειλαν πίσω.
Κάθε βράδυ περνούν από τα σύνορα άτομα από τη Συρία και το Ιράκ, αλλά οι Αφγανοί κάθονται και περιμένουν πότε θα τους αφήσουν να περάσουν.
Η Αυστρία, όπως επιβεβαιώθηκε δεν έχει κλείσει τα σύνορά της, αλλά οι Σέρβοι δεν επιτρέπουν στους Αφγανούς να προχωρήσουν παρότι είναι από μια χώρα όπου ο πόλεμος κράτησε τριάντα χρόνια , ενώ αφήνουν τους Σύριους ελεύθερα που έχουν πόλεμο εδώ και τρία χρόνια.
Αξιωματούχοι του καταυλισμού του Ταμπανόβτσε λένε ότι  ο καταυλισμός έχει γεμίσει, αφού έχει χωρητικότητα 1000 ατόμων, χωρίς να είναι γνωστό τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι που τώρα διαμένουν εκεί.
Μέχρι στιγμής, οι πρόσφυγες περιμένουν υπομονετικά να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Σήμερα μοιράστηκαν τρόφιμα και είδη ένδυσης, οι διαμεσολαβητές για τους πρόσφυγες από Σκόπια, Ισπανία και Αλβανία, επισκέφθηκαν σήμερα τον καταυλισμό στο Ταμπανόβτσε και κάλεσαν για μια γρήγορη επίλυση του προβλήματος για να αποτραπεί μια κρίση προσφύγων στα βόρεια σύνορα μας ( γράφει το σλαβικό δημοσίευμα).
Πάντως το υπουργείο Εξωτερικών εξήγησε ότι πρόκειται για μια νέα κρίση στη μεταναστευτική ροή και δημιουργείται από τους Αφγανούς που εγκατέλειψαν πριν από χρόνια το Αφγανιστάν και τώρα θέλουν εκμεταλλευθούν τη μεταναστευτική κρίση για μετακινηθούν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι η Αυστρία δεν προτίθεται να κλείσει τα σύνορά της, αλλά με την επίτευξη  ποσόστωσης στους αιτούντες άσυλο θα απορροφήσει μόνο 37 χιλιάδες οι άλλοι απλά θα μπορούν να διασχίζουν τη χώρα.
--
                http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!