Στήνουν καταυλισμό στο πάρκο Τρίτση για 1.000 πρόσφυγες -Αντιδράσεις


Στήνουν καταυλισμό στο πάρκο Τρίτση για 1.000 πρόσφυγες -Αντιδράσεις
Η κυβέρνηση «τρέχει» να μοιράσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε διάφορες περιοχές.
Μετά το άνοιγμα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά και τη δημιουργία καταυλισμού με σκηνές στο γήπεδο του μπέιζμπολ, ένας ακόμα χώρος θα μετατραπεί σε κατασκήνωση φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
Πρόκειται για μία τοποθεσία κοντά στο πάρκο Τρίτση, συγκεκριμένα στο νότιο μέρος του πάρκου, στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Ιλίου.
Ο καταυλισμός στο Ιλιον θα φιλοξενήσει 1.000 πρόσφυγες

Οι εργασίες στον χώρο που επιλέχθηκε για να δημιουργηθεί ο καταυλισμός ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας από άνδρες του Στρατού. Στο σημείο έφτασαν μηχανικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ αμέσως έπιασαν δουλειά οι εκσκαφείς.

Επικεφαλής της δημιουργίας του καταυλισμού είναι ένας εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας, ο οποίος ενημερώνει τους άνδρες του Στρατού για το πού θα πρέπει να τοποθετηθούν οι σκηνές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έως την Πέμπτη αναμένεται να είναι έτοιμος ο καταυλισμός, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί περίπου 1.000 άτομα.  Εκτός από σκηνές, στο σημείο θα τοποθετηθούν τουαλέτες, μαγειρεία, ιατρεία και χώροι διοικητικής υποστήριξης. 



Το Σάββατο ενημέρωσε τον δήμο το υπουργείο
Μόλις το Σάββατο ο Γιάννης Μουζάλας ενημέρωσε τον δήμο Ιλίου ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να παραχωρηθεί για έναν μήνα το συγκεκριμένο σημείο, για τη δημιουργία καταυλισμού. Την Κυριακή συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο και σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες. 




Αντιδράσεις για την επιλογή του σημείου
Δεν ήταν λίγες πάντως οι αντιδράσεις για την επιλογή του σημείου που θα δημιουργηθεί ο καταυλισμός. Βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό γυμναστήριο της περιοχής, το οποίο επισκέπτονται εκτοντάδες παιδιά κάθε ημέρα. 






Στήθηκε νέος καταυλισμός και στο Ελληνικό, στο γήπεδο του μπέιζμπολ
Το αδιαχώρητο επικρατεί στις αίθουσες του πρώην δυτικού αεροδρομίου του Ελληνικού από πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί, αλλά και στις εγκαταστάσεις του γηπέδου χόκεϊ. 

Ηδη έχει ξεκινήσει η δημιουργία ενός ακόμα καταυλισμού στη συγκεκριμένη περιοχή. Το γήπεδο του μπέιζμπολ, το οποίο χρησιμοποιούσε η ΠΑΕ Εθνικός για προπονήσεις, γεμίζει με σκηνές που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες.
Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσίευσε το vimaonline.gr, η μετατροπή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων προχωρά με εντατικούς ρυθμούς.
Πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και στρατιώτες έστηναν σκηνές μέσα στο γήπεδο. Υπολογίζεται ότι στο γήπεδο του μπέιζμπολ θα στηθούν περίπου 150 σκηνές, που θα μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 10 άτομα η καθεμία. 





Σύμφωνα με πληροφορίες του vimaonline.gr, τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν και άλλες σκηνές σε διάφορα σημεία του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ενώ στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να ανοίξει και ο μεγάλος χώρος των αναχωρήσεων στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο (είσοδος από Βουλιαγμένης) που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες.
Μάλιστα, αν και η συγκεκριμένη εγκατάσταση βρίσκεται δίπλα σε σπίτια και σχολεία, η κυβέρνηση το θεωρεί ιδανικό καθώς είναι κοντά στο σταθμό του Μετρό και θα βοηθάει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στις μετακινήσεις τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!