Χάος στην Ειδομένη: Αφγανοί κατέλαβαν γραμμή του ΟΣΕ -Σε εξέλιξη επιχείρηση από τα ΜΑΤ


Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρηση για το άνοιγμα των γραμμών του ΟΣΕ που έχουν καταλάβει από χθες το μεσημέρι περίπου 200 Αφγανοί πρόσφυγες.
Η κατάσταση στην Ειδομένη την τελευταία εβδομάδα είναι ασφυκτική καθώς περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή.
Τα πράγματα χειροτέρεψαν από την στιγμή που τα Σκόπια απαγόρεψαν τη διέλευση στους Αφγανούς πρόσφυγες με αποτέλεσμα γύρω στα 600 άτομα να έχουν εγκλωβιστεί στην ουδέτερη ζώνη. Χθες μάλιστα λίγο πριν τις 15:00 οι Αφγανοί πρόσφυγες πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία και στη συνέχεια επιχείρησαν να ανοίξουν το συνοριακό πέρασμα προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.
Έκτοτε έχουν κλείσει την σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια. Ο ΟΣΕ έχει κάνει αίτημα στην αστυνομία προκειμένου να προβεί σε κινήσεις για να ανοίξουν οι γραμμές και να περάσουν οι αμαξοστοιχίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το σημείο έχουν απομακρυνθεί οι δημοσιογράφοι και τα ΜΑΤ έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση απομάκρυνσης ήδη από τα ξημερώματα.
Πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν φόβους ότι θα επαναληφθούν οι εικόνες του περασμένου Νοεμβρίου όπου το σιδηροδρομικό δίκτυο δίκτυο ήταν υπό κατάληψη επί 20 ημέρες και επλήγησαν πολλές επιχειρήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες πληροφορίες ανέφεραν ότι μετά τα επεισόδια με τους Αφγανούς πρόσφυγες, τα Σκόπια έκλεισαν τελείως τα σύνορα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!