Πάπας Φραγκίσκος κατά Τραμπ: Δεν είσαι Χριστιανός



O Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να διατείνεται ότι είναι «χριστιανός» όταν υπόσχεται να οικοδομήσει τείχη εναντίον των προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος από το αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε από το Μεξικό στη Ρώμη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υποψηφίου για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις ΗΠΑ.

«Ένας άνθρωπος που θέλει να οικοδομήσει τείχη κι όχι γέφυρες δεν είναι χριστιανός» τόνισε ο Χόρχε Μπεργκόλιο απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε ένας δημοσιογράφος σχετικά με τις αντιμεταναστευτικές θέσεις του υποψηφίου.
«Δεν αναγράφεται στο Ευαγγέλιο. Ψηφίστε, μην ψηφίζετε. Δεν παρεμβαίνω. Όμως απλά λέω: δεν είναι χριστιανικό» προσέθεσε ο ποντίφικας από την Αργεντινή.
«Επαίσχυντες» οι δηλώσεις του ποντίφικα, απαντά ο Ντόναλντ Τράμπ
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας στη δήλωση αυτή του πάπα Φραγκίσκου, αντέτεινε ότι ο Φραγκίσκος θα εύχεται να είναι εκείνος πρόεδρος των ΗΠΑ σε περίπτωση που το Ισλαμικό Κράτος επιτεθεί εναντίον του Βατικανού.
«Εάν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος, που όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί το απόλυτο τρόπαιό του, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο ποντίφικας απλά θα εύχεται και θα προσεύχεται ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει εκλεγεί πρόεδρος» ανέφερε ο Τραμπ σε ομιλία του στη Νότια Καρολίνα.
Ο μεγιστάνας τόνισε επιπλέον ότι οι επικριτικές δηλώσεις του Φραγκίσκου προς το πρόσωπό του είναι «επαίσχυντες».
«Οποιοσδήποτε θρησκευτικός ηγέτης θέτει υπό αμφισβήτηση την πίστη ενός ανθρώπου είναι επαίσχυντος» επισήμανε ο δισεκατομμυριούχος σε ένα δελτίο τύπου.
«Κανείς ηγέτης, ιδίως ένας θρησκευτικός ηγέτης, δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να αμφιβάλλει για την θρησκεία ή την πίστη ενός άλλου ανθρώπου» υπογράμμισε ο Τραμπ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη καταφερθεί εναντίον του επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όταν εκείνος είχε αμφισβητήσει την πολιτική σύνεσή του σε μια συνέντευξή του. Τότε, είχε ανακοινώσει ότι θα οικοδομήσει ένα τείχος στην θέση των συρματοπλεγμάτων που έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα Μεξικού και ΗΠΑ στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος.
Το Βατικανό είχε εξηγήσει ότι ο πάπας δεν μιλούσε για πολιτική, αλλά έθετε ζήτημα πίστης:
«Η πολιτική δεν είναι το επάγγελμα του πάπα. Είναι ένας άνθρωπος της πίστης, δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ότι το ποιμενικό του μήνυμα έχει πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις» είχε επισημάνει ο Φεντερίκο Λομπάρντι, εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, την Τετάρτη, σε ένα δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Μεξικό.
Ο ποντίφικας επισκέφθηκε σήμερα τα σύνορα Μεξικού - Τέξας και απηύθυνε μία έκκληση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που διασχίζουν το Μεξικό και προσπαθούν να περάσουν στις ΗΠΑ.
«Δεν μπορούμε να αγνοούμε την ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων ετών που προκάλεσε την μετανάστευση χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι είτε με το τρένο είτε οδικώς ή ακόμα και πεζή διανύουν μια απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων περνώντας από βουνά, ερήμους, από αφιλόξενους δρόμους. Αυτή η ανθρώπινη τραγωδία που αντιπροσωπεύει η αναγκαστική μετανάστευση είναι σήμερα ένα παγκόσμιο φαινόμενο» υπογράμμισε ο πάπας στο κήρυγμά του στη Σιουδάδ Χουάρες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ,http://news247.gr/eidiseis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!