Σουηδός υπ. Δικαιοσύνης: «Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε καταυλισμό προσφύγων»

morgangioxanson

«Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων» δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης Μόργκαν Γιόχανσον, σχολιάζοντας το κλείσιμο των συνόρων των Σκοπίων για τους Αφγανούς.

Μιλώντας στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, και αναφερόμενος στη μονομερή ενέργεια της Αυστρίας να θέσει ημερήσιο όριο εισόδου προσφύγων στα 80 άτομα, ο Μ. Γιόχανσον δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή αντιβαίνει προς το κοινοτικό δίκαιο και η ΕΕ πρέπει να παρέμβει προς την αυστριακή πλευρά.
Έχοντας μόλις συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ στο Βερολίνο, ανέφερε ότι οι Γερμανοί είναι έξαλλοι με τους Αυστριακούς.
Προσέθεσε επίσης ότι ενώ η προσφυγική ροή στη Σουηδία έχει μειωθεί δραστικά, αντιθέτως στη Γερμανία δεν παρατηρείται ύφεση.
«Οι Γερμανοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Πιέζονται να βρουν μια ευρωπαϊκή λύση για να σταματήσει η ροή. Τον Ιανουάριο είχαν 90.000 αφίξεις, 3.000 άτομα την ημέρα. Ταυτόχρονα ήρθαν περισσότεροι από 90.000 στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να παραμείνουν εκεί» δήλωσε ο Σουηδός υπουργός στο ΤΤ.
«Πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία. Από την αρχή του έτους ήρθαν 98.000 από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ο αριθμός τους πρέπει να μειωθεί», δήλωσε επίσης ο υπουργός σύμφωνα με δημοσίευμα της Ηelsingborgs Dagblad.                            http://www.usay.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!