Ο Λιου επαναλαμβάνει: Άμεση ολοκλήρωση αξιολόγησης και ελάφρυνση ελληνικού χρέους

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ: A handout picture made available by photothek/BMF showing Wolfgang Schaeuble (L), Federal Minister of Finance, Pier Carlo Padoan (C), Minister of Finace of Italy, and Jacob J. Lew, Secretary of the Treasury (R) of the USA,have a smal talk in the garden of at the Schloss (Castle) Wackerbarth in Radebeul, Germany. EPA, THOMAS KOEHLERΦωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ: A handout picture made available by photothek/BMF showing Wolfgang Schaeuble (L), Federal Minister of Finance, Pier Carlo Padoan (C), Minister of Finace of Italy, and Jacob J. Lew, Secretary of the Treasury (R) of the USA,have a smal talk in the garden of at the Schloss (Castle) Wackerbarth in Radebeul, Germany. EPA, THOMAS KOEHLER


Νέα παρέμβαση και προτροπή προς τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, από τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού, σημειώθηκε σήμερα για την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους Θεσμούς.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται περί επαναλαμβανόμενης προτροπής -ο κ. Λιού χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς γλώσσα και σε προηγούμενες ανακοινώσεις- η παρέμβαση έχει τη σημασία της, καθώς οι δανειστές καθυστερούν την άφιξή τους στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
Ο κ. Λιού συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον οποίο έθεσε το ελληνικό ζήτημα. Επίσης ζήτησε από τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα και να επαναφέρουν το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά μέσω ελάφρυνσης χρέους».
Στην επίσημη ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται τα εξής:
«O Tζακ Λιου και ο Γερμανός ομόλογος του Βόλφκανγ Σοιμπλε, κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στην Σαγκάη, συζήτησαν τη πρόοδο που έχει γίνει για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Ο Τζακ Λιου, αναγνώρισε ότι οι Ευρωπαικοί Θεσμοί, το ΔΝΤ και η Ελλάδα έχουν ακόμη αξιοσημείωτη δουλειά να κάνουν το επόμενο διάστημα και υπογράμμισε την σημασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης έγκαιρα. Επίσης είπε στον κ. Σοιμπλε ότι η ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να επαναφέρει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά μέσω ελάφρυνσης».
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι δύο υπουργοί «συζήτησαν τις οικονομικές προοπτικές για τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ευρώπη και τις παγκόσμιες οικονομίες».
Ο κ. Λιού υπογράμμισε την ανάγκη για μία ολοκληρωμένη πολιτική προσέγγιση η οποία θα κινητοποιεί όλους τους μοχλούς της οικονομικής πολιτικής περιλαμβανομένης της δημοσιονομικής πολιτικής, όπου αυτό είναι απαραίτητο για να αντιμετωπιστούν το έλλειμμα στη ζήτηση, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η αύξηση εισοδημάτων.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν σήμερα τους Ευρωπαίους να ολοκληρώσουν “χωρίς καθυστέρηση” την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και να τιμήσουν τη δέσμευσή τους όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου παραδέχτηκε ότι απομένει ακόμη να γίνει “σημαντική δουλειά” μεταξύ των διαφόρων πλευρών, όμως υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό “να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις η αξιολόγηση” του προγράμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο σχετικά με τη συζήτηση που είχε ο Αμερικανός υπουργός με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Τζακ Λιου προσέθεσε ότι “είναι σημαντικό (…) οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να θέσουν το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά μέσω μέτρων για την ελάφρυνσή του”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Ουάσινγκτον, ΗΠΑ,http://mignatiou.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!