ΥΠΕΞ Τουρκίας: Σοκαρισμένη η Άγκυρα από τη στάση των ΗΠΑ έναντι των Κούρδων





«Βάζουν τους Κούρδους και την Τουρκία στο ίδιο καλάθι», σημειώνει η ‘Γενί Σαφάκ’
 

Φεβρουάριος 15, 2016.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς δήλωσε ότι η Τουρκία σοκαρίστηκε από την απάντηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στα αντίποινα των βομβαρδισμών των κουρδικών ομάδων της Συρίας, τις οποίες οι Άγκυρα θεωρεί ότι είναι «οργανισμοί τρομοκρατίας».
«Έχουμε συγκλονισθεί από τα σχόλια του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών των  ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι που προφανώς ταυτίζει τη σύμμαχο Τουρκία με την τρομοκρατική οργάνωση PYD», είπε ο Μπιλγκίτς στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.
Η δήλωση του Μπιλγκίτς έρχεται ως απάντηση στη δήλωση του Κίρμπι που προτρέπει την Τουρκία να σταματήσει να επιτίθεται στο Κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής  Ένωσης στη Συρία.
«Έχουμε δει εκθέσεις του πυροβολικού από την τουρκική πλευρά των συνόρων και καλέσαμε την Τουρκία να σταματήσει τέτοιους βομβαρδισμούς», είπε ο Τζόν Κίρμπι.
"Η Τουρκία ξεκίνησε να βομβαρδίζει με το πυροβολικό της το Σάββατο μετά την κατάληψη του παλιού αεροδρομίου Μενάγ – που είναι κοντά στα τουρκικά σύνορα-  από την τρομοκρατική ομάδα των Κούρδων της Λαϊκής Άμυνας (YPG)", όπως αναφέρει η εφημερίδα Γενί Σαφάκ.
Ο βομβαρδισμός ήρθε εν μέσω της αυξανόμενης οργής της Τουρκίας από την στήριξη της Ουάσιγκτον προς το PYD που συνδέεται με την ένοπλη κουρδική ομάδα, καθώς η Άγκυρα τη θεωρεί ως τρομοκρατική οργάνωση.
Η κυβέρνηση Ομπάμα ισχυρίζεται ότι το PYD δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, ενώ η τουρκική κυβέρνηση βλέπει το PYD ως προέκταση του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).
               
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!