Αυτή είναι η γυναίκα με την οποία ήταν ερωτευμένος ο Πάπας Ιωάννης Παύλος (απίστευτες εικόνες)


 
Ο Πάπας Παύλος Β' είχε μια στενή σχέση με μια παντρεμένη γυναίκα, η οποία διήρκεσε πάνω από 30 χρόνια, σύμφωνα με την αλληλογραφία που αποκάλυψε ένα ντοκιμαντέρ του BBC τη Δευτέρα.
Παρότι το ντοκιμαντέρ δεν ισχυρίστηκε ότι ο Πάπας έσπασε τον όρκο αγαμίας του με την πολωνικής καταγωγής συγγραφέα και φιλόσοφο Anna-Teresa Tymieniecka, ο τόνος στα γράμματα που της έστελνε δείχνει μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσά τους.

Οι δυο τους έκαναν μαζί κατασκήνωση και διακοπές για σκι, ενώ πήγαιναν και για περιπάτους στην εξοχή.



Η φιλία του με την Τιμιενιέτσκα, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2014, φαίνεται να αρχίζει το 1973, όταν η γυναίκα επικοινώνησε με τον καρδινάλιο Κάρολ Βοϊτίλα, τότε Αρχιεπίσκοπο Κρακοβίας, που έγινε στη συνέχεια ο Πάπας Παύλος ΙΙ, σχετικά με βιβλίο με φιλοσοφική θεματική το οποίο εκείνος είχε συγγράψει.
Η γυναίκα είχε ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στην Πολωνία για να συζητήσει το έργο με τον μετέπειτα ποντίφικα.

Η επίσκεψη αποτέλεσε την αρχή μιας σταθερής ανταλλαγής επιστολών, με τον καρδινάλιο να αλλάζει τον τόνο του σε όλο και πιο φιλική κατεύθυνση.
Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, κάποια στιγμή εντός του 1976 η Τιμιενιέτσκα αποκαλύπτει στον καρδινάλιο τον έρωτά της, όπως συνάγεται από την απάντηση του μετέπειτα Πάπα, ο οποίος δυσκολεύεται να απαντήσει στο ίδιο πνεύμα, ωστόσο την χαρακτηρίζει «θείο δώρο».

Ο καρδινάλιος Βοϊτίλα φαίνεται ότι είχε χαρίσει στην Τιμιενιέτσκα ένα ωμοφόριο, μικρό λατρευτικό κολιέ το οποίο φοριέται γύρω από τους ώμους, ενώ εκείνη φέρεται να του είχε δηλώσει ότι η ίδια «ανήκει σε εκείνον».

Η αλληλογραφία τους συνεχίστηκε και μετά την εκλογή του καρδιναλίου στη θέση του προκαθημένου της Καθολικής Εκκλησίας.


Ο Edward Stourton, ο δημοσιογράφος του BBC που έκανε το ντοκιμαντέρ, δήλωσε ότι πάνω από 350 γράμματα βρέθηκαν στη δημόσια βιβλιοθήκη της Πολωνίας. Το πρώτο γράφηκε το 1973 και το τελευταίο λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, το 2005.
«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι κάτι περισσότερο από φίλοι και κάτι λιγότερο από εραστές», δήλωσε ο δημοσιογράφος.
Ο πάπας Ιωάννης Παύλος αγιοποιήθηκε το 2014, μόλις εννέα χρόνια μετά τον θάνατό του.
Φωτογραφίες που αποκαλύπτει το καθολικό σάιτ messe.forumactif.org (το οποίο καταδικάζει τις φιλίες του Πάπα με γυναίκες και τις χαλαρές εμφανίσεις του με σορτσάκι):






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!