Ειδομένη: Χημικά, δακρυγόνα & πετροπόλεμος για να ανοίξουν τα σύνορα [βίντεο]

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα «απάντησαν» οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ στον πετροπόλεμο των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ και περιμένουν να περάσουν τα σύνορα.
Μεγάλη ομάδα προσφύγων -πολλοί με τα υπάρχοντά τους ανά χείρας- κατέλαβαν νωρίτερα τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το μεταλλικό φράχτη πετώντας πέτρες και ζητώντας να τούς επιτρέψουν οι Αρχές της γειτονικής χώρας τη διέλευση.

Τα πνεύματα «άναψαν» και στον πετροπόλεμο των προσφύγων οι αστυνομικοί της γείτονος «απάντησαν» με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καταφέροντας μ' αυτόν τον τρόπο να τους απομακρύνουν από τον φράχτη.
Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12, όταν κυκλοφόρησε ανάμεσα στους πρόσφυγες η πληροφορία ότι θα ανοίξουν τα σύνορα για όλους. Ακολούθησαν σκηνές πανζουρλισμού, με πρόσφυγες και μετανάστες να τρέχουν πανικόβλητοι στις σκηνές τους, να παίρνουν τα πράγματά τους και να συγκεντρώνονται μπροστά στο φράχτη.
300 άτομα, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στον φράχτη και απαιτούσαν να περάσουν από την άλλη μεριά, κατάφεραν, μάλιστα, να γκρεμίσουν μέρος της πόρτας, προκαλώντας την αντίδραση των σκοπιανών Αρχών, που απάντησαν με ρίψη χημικών και κροτίδες κρότου λάμψης.




Δακρυγόνα κατά των παιδιών
Την ίδια στιγμή τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κατακλύσει οι πληροφορίες που μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο σημείο σύμφωνα με τις οποίες οι αστυνομία των Σκοπίων έριψε τα δακρυγόνα απευθείας μέσα στο διαμαρτυρόμενο πλήθος των προσφύγων με αποτέλεσμα να εκτεθούν σε αυτά πολλά παιδιά.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μετά το περιστατικό, φροντίζουν το ένα προσφυγόπουλο μετά το άλλο λόγω της έκθεσης στα δακρυγόνα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!