Αποκάλυψη: Η Μέρκελ ήθελε να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ μετά το δημοψήφισμα Τσίπρα - Το απέτρεψε ο Ολάντ

Αποκάλυψη: Η Μέρκελ ήθελε να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ μετά το δημοψήφισμα Τσίπρα - Το απέτρεψε ο Ολάντ

Δεν ήταν μόνο ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε που πρότεινε ή και επέμενε για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το Grexit φαίρεται να το ήθελε και η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η Ανγκελα Μέρκελ συζητούσε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τον Ιούλιο του 2015. Οκτώ ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, στο οποίο προσέφυγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις 6 Ιουλίου η Μέρκελ παρακάθησε ε δείπνο που της παρέθεσε στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Φρανσουά Ολάντ. Εκεί, η καγκελάριος, ουσιαστικά υιοθέτησε την πρόταση Σόιμπλε, ρίχνοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Το συντριπτικό ποσοστό υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα, κατά τη Γερμανίδα καγκελάριο, δεν άφηνε ανοιχτό κανένα παράθυρο διαλόγου για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Γάλλος πρόεδρος αντέδρασε έντονα, λέγοντας στην καγκελάριο ότι η απόφαση για Grexit, δεν θα ήταν μόνο προσωρινή καθώς θα ήταν δύσκολο να αντιστραφεί τα επόμενα χρόνια κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη συζήτηση.
Πέντε ημέρες μετά στις Βρυξέλλες κυκλοφορούσε στα email των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ η πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!