Εμπόδια στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο βάζει η Αγκυρα -Λέει «όχι» στην επαναπροώθηση προσφύγων στα παράλιά της

Εμπόδια στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο βάζει η Αγκυρα -Λέει «όχι» στην επαναπροώθηση προσφύγων στα παράλιά της


Εμπόδια στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο βάζει η Αγκυρα, εγείροντας σειρά ζητημάτων στις συζητήσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ αρνείται και την επαναπροώθηση προσφύγων στα παράλιά της.
Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», η Τουρκία, μέσω εκπροσώπου της μπλόκαρε μέχρι την περασμένη Παρασκευή σημαντικές πτυχές της επιχείρησης. «Εγώ δεν μπορώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα, δεν έχω τέτοιες οδηγίες», φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος στην τελευταία συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας, όταν και συζητήθηκε το θέμα της επαναπροώθησης των προσφύγων.

Η Ελλάδα φαίνεται να έχει διατηρήσει χαμηλούς τόνους επί του θέματος, διότι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο ανώτερες διπλωματικές πηγές, υπάρχουν άλλοι εντός της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας που έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους σχετικά με την τουρκική στάση.
Η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί είναι πως η επιχείρηση δεν προχωράει και πως στις συζητήσεις δεν θα υπάρξει πρόοδος, αν δεν παρέμβουν οι Αμερικανοί.
Σε περίπτωση που το νατοϊκό σχέδιο δεν προχωρήσει ή καθυστερήσει, οι άμεσες συνέπειες θα αφορούν την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται με το ένα «πόδι» εκτός Σένγκεν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!