Η Τουρκία επιτίθεται σε εισηγήτρια της ΕΕ γιατί επισκέφθηκε το Ντιγιαρμπακίρ


Τις οχυρώσεις  των Κούρδων αυτονομιστών στους  δρόμους του Ντιγιαρμπακίρ, αντίκρισε η εισηγήτρια στο ΕΚ, Κάτι Πίρι στην επίσκεψή της
Φεβρουάριος 22, 2016.
Οι υπουργοί για την Ευρωπαϊκή Ένωση και των Εξωτερικών επέκριναν δριμύτατα την εισηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κάτι Πίρι για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, Ντιγιαρμπακίρ, την περασμένη εβδομάδα, που κλονίζεται από τις συγκρούσεις με τους Κούρδους , λέγοντας ότι έχει χάσει την ουδετερότητά της στα τουρκικά θέματα.
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βολκάν Μποζκίρ και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιτέθηκαν ξεχωριστά κατά της Πίρι για την επίσκεψή της στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ, χωρίς να σταθεί στην Άγκυρα.
Η Πίρι, που επισκέφθηκε το Ντιγιαρμπακίρ την τελευταία εβδομάδα, είπε ότι η βία στην περιοχή πρέπει να σταματήσει.
«Σε μεγάλη κλίμακα, υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα  και η απελπισία των περισσότερων ανθρώπων  μεγαλώνει», έγραψε σε μια αναφορά της στο Facebook.
«Πρέπει να συνεχισθεί ο διάλογος. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία», έγραψε.
Η Πίρι πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός κρατά αμάχους στην περιοχή κάτω από συνεχείς βομβαρδισμούς. 
Αυτή η πρότασή της άναψε φωτιά στον Μποζκίρ που επεσήμανε ότι Πίρι αναφέρεται σε «εμφύλιο πόλεμο» και όχι στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». 
Ο Μποζκίρ θα προσθέσει:
«Είναι προφανές ότι η Πίρι δεν μπορεί να κατανοήσει πιο είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, πιστεύω ότι ‘έχασε την ουδετερότητά της’ στα θέματα της Τουρκίας», είπε.
Ο Τσαβούσογλου, επίσης, κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα, τονίζοντας ότι η Πίρι έχασε την ουδετερότητά της και «εξυπηρετεί την προπαγάνδα του PKK», όπως σημειώνει η Ζαμάν.
--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!