Ο Πάπας αποκάλυψε ότι προκάλεσε την αντίδραση της Μέρκελ με δηλώσεις του




Ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας διαβεβαίωσε ότι της απάντησε πως «η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αποκτήσει παιδιά κι ακόμα περισσότερα, διότι οι ρίζες της είναι γερές και βαθιές» (φωτ. αρχείου).

O πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε ότι προκάλεσε την αντίδραση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ όταν συνέκρινε την Ευρώπη με «στείρα γυναίκα».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Χόρχε Μπεργκόλιο ανέφερε ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης λίγο μετά την ομιλία του ενώπιον των ευρωπαϊκών θεσμών στο Στρασβούργο, τον Νοέμβριο του 2014: «Ακουγόταν λίγο θυμωμένη, καθώς είχα συγκρίνει την Ευρώπη με μία στείρα γυναίκα, που δε μπορούσε να κάνει παιδιά. Εκείνη με ρώτησε εάν πραγματικά πίστευα ότι η Ευρώπη δεν θα μπορεί πλέον να κάνει παιδιά».

Ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας διαβεβαίωσε ότι της απάντησε πως «η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αποκτήσει παιδιά κι ακόμα περισσότερα, διότι οι ρίζες της είναι γερές και βαθιές».
Η Ευρώπη «έχει μια μοναδική ιστορία» τόνισε ο Ποντίφικας προσθέτοντας ότι «μπορούσε και μπορεί ακόμη να διαδραματίσει έναν θεμελιώδη ρόλο, αρκεί να σκεφθεί κανείς την κουλτούρα και τις παραδόσεις που ενσαρκώνει».
Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές, κάλεσε την Ευρώπη να «αλλάξει» και να «μεταρρυθμιστεί».http://www.naftemporiki.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!