Ο ΛΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ

Ο μακελάρης της Κυψέλης, όπου πέρυσι τον Απρίλιο είχε σκοτωθεί ένας αστυνομικός κι ένας ακόμη είχε τραυματιστεί, αποδείχθηκε πως ήταν ο πάνοπλος ληστής, ο οποίος έπεσε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης έξω από σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για τον 34χρονο Καζάκοφ Βιτάλι του Νικολάι, Ουκρανό μαφιόζο και καταζητούμενο με διεθνή εντάλματα για ληστείες και άλλα σοβαρά αδικήματα. Στη ληστεία της Θεσσαλονίκης ο κακοποιός, εκτός από καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, είχε μαζί του το υπηρεσιακό πιστόλι του τραυματισμένου αστυνομικό στην Αθήνα. Ο ίδιος, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε συμπλοκή πάλι με αστυνομικούς τον Νοέμβριο του 2009 στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Στις 10 το βράδυ της Πέμπτης ο Καζάκοφ εισέβαλε πάνοπλος στο σούπερ μάρκετ Lidl του Ευόσμου, την ώρα που οι ταμίες μετρούσαν τις εισπράξεις της ημέρας. Άρπαξε 47.650 ευρώ, τα οποία έβαλε σε έναν πλαστικό κουβά, και προσπάθησε να διαφύγει. Ένας υπάλληλος πρόλαβε να κατεβάσει τα στόρια, γεγονός που δεν πτόησε τον ληστή, ο οποίος έσπασε το τζάμι του λογιστηρίου και βγήκε στο πάρκινγκ του καταστήματος.

Εκεί είχαν ήδη σπεύσει αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από περίοικους και ζήτησαν από τον δράστη να παραδοθεί. Εκείνος πυροβόλησε εναντίον τους και ακολούθησε άγρια συμπλοκή με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή. Αν και βαριά τραυματισμένος, ο ληστής πέταξε στους αστυνομικούς μία χειροβομβίδα, με αποτέλεσμα τρεις να τραυματιστούν ελαφρά από τα θραύσματα. Ο ίδιος εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο, ενώ κοντά στο σούπερ μάρκετ συνελήφθη μια 20χρονη Λιθουανή φίλη του, η οποία τον περίμενε σε κλεμμένο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα καλάσνικοφ, δύο χειροβομβίδες και τρία πιστόλια.

Η συμπλοκή της Κυψέλης

Όπως διαπιστώθηκε, ένα από τα πιστόλια είχε αφαιρεθεί στις 2 Απριλίου 2009 στην Κυψέλη Αττικής από τραυματία αστυνομικό, μετά την αιματηρή συμπλοκή υπόπτων με μοτοσικλετιστές της νεοσύστατης τότε ομάδας «Δέλτα». Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν άντρα δίπλα σε μια μοτοσικλέτα στην οδό Σκιάθου και ζήτησαν τα στοιχεία του. Εκείνος απάντησε σε σπαστά ελληνικά και τότε πλησίασε στο σημείο μια γυναίκα, η οποία άρχισε να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση «αφήστε τον φίλο μου, δεν έχει κάνει τίποτα». Ο δεύτερος δράστης, ο οποίος είχε κρυφτεί σε κοντινό πάρκο, άνοιξε πυρ και γάζωσε τους αστυνομικούς. Ο ένας τραυματίστηκε βαριά και κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα, ενώ ο δεύτερος ελαφρύτερα. Φεύγοντας οι δράστες άρπαξαν ένα υπηρεσιακό πιστόλι και τα κινητά των αστυνομικών. Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες των αρχών είχαν στραφεί σε Ρώσους μαφιόζους, βάσει του τρόπου δράσης και των όπλων ανατολικού τύπου που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί.

Όπως ανακοινώθηκε, εκτός από την υπόθεση της Κυψέλης, ο 34χρονος Καζάκοφ Βιτάλι συμμετείχε και στη συμπλοκή αγνώστων με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους ελέγξουν, στις 29 Νοεμβρίου του 2009 στη Μεταμόρφωση Αττικής. Τέλος, σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των ουκρανικών αρχών για υπόθεση ληστείας και υπεξαίρεσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!