ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΙΩΝ

Li Ching-Yun.

Αυτός ήταν ο Li Ching-Yun. Κινέζος μοναχός

‘Ηταν, λέγεται, ήδη, 256 ετών, σαν πέθανε το 1933!

Σύμφωνα με την είδηση που άντλησα από το Environmental graffiti, στους επικηδείους που δημοσιεύτηκαν το 1933 στο αμερικανικό περιοδικό τύπο (Time magazine και New York Times), αναφέρεται οτι ο Li Ching-Yun, μέχρι να φύγει από τον μάταιο αυτό κόσμο στα 256 του χρόνια, είχε θάψει 23 συζύγους και 180 κατιόντες!!

Ο Li Ching-Yun γεννήθηκε στην επαρχία Szechwan της Κίνας, όπου και πέθανε. Ο ίδιος ισχυριζόταν οτι γεννήθηκε στα 1736 και οτι έζησε 197 έτη έως του 1933. ‘Ομως, το 1930 ενας καθηγητής και πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Minkuo, ο Wu Chung-chien, ανακάλυψε εγγραφές που “αποδεικνύουν” οτι ο Li Ching-Yun είχε γεννηθεί το 1677. Εγγραφές, που φέρονται να δείχνουν πως η Αυτοκρατορική Κινεζική Κυβέρνηση είχε συγχαρεί τον Li Ching-Yun στα εκατονπεντηκοστά και διακοσιοαστά γενέθλιά του!

Θα μου πείτε, αναλογίζομαι, τι 256 έτη, τι 197 έτη ζωής!! Γεγονός είναι ένα!

Ο εν λόγω Li Ching-Yun έζησε καθ’ υπέρβαση των ορίων.

‘Ηταν, λέγεται, μορφωμένος, είχε ταξιδεύσει πολύ και μελετούσε τα βότανα, τα οποία συνέλεγε και πωλούσε. Η δίαιτά του βασιζόταν σε αυτά, στο ρύζι και στο κρασί. Αναφέρεται οτι έως του θανάτου του διατηρούσε κατά τρόπο εκπληκτικό μια νεανικότητα, χωρίς την υπέργηρη συρρίκνωση, κατά δε το Time, είχε στο δεξί του χέρι νύχια εξι ιντσών!.

Το μυστικό της μακροζωίας του;

Ο ίδιος συνεβούλευε ενα φίλο που τον είχε ρωτήσει σχετικά με το μεγάλο μυστικό:

Keep a quiet heart, sit like a tortoise, walk sprightly like a pigeon and sleep like a dog.”

“Κράτα μια ήσυχη καρδιά, στάσου σα χελώνα, περπάτα ζωηρά σα περιστέρι και κοιμήσου σα σκύλος”

‘Αρα, για τον Li, η εσώτερη ηρεμία με ειρήνη της σκέψης, του νού, της ψυχής, ήταν το βασικό πρωταρχικό μυστικό για την απίστευτη μακροβιότητα. ..και αμέσως μετά η διατροφή.

Χμ!

Ποιός ενδιαφέρεται να ζήσει τόσο;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!