ΓΑΛΛΙΑ: TO EYΡΩ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Πεποίθηση της υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ είναι ότι σε καμία περίπτωση το ευρώ δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ αρνήθηκε ότι έχει δημιουργηθεί "απόσταση" ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο, μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις ακάλυπτες ανοικτές πωλήσεις μετοχών, γεγονός που οδήγησε σε πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος.

"Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο. Το ευρώ είναι ένα νόμισμα σταθερό, αξιόπιστο, που διασφάλισε τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ επί δέκα χρόνια", δήλωσε η γαλλίδα υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Χθες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι "το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο". "Και αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτόν τον κίνδυνο, οι συνέπειες για την Ευρώπη είναι ανυπολόγιστες και οι συνέπειες εκτός Ευρώπης είναι ανυπολόγιστες...Εάν το ευρώ αποτύχει, θα αποτύχει η Ευρώπη", δήλωσε ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου.

Σε ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη απόστασης ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τη χθεσινή απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, η Λαγκάρντ απάντησε αρνητικά. "Καθόλου! Βρισκόμαστε στο στάδιο της σύστασης των κομματιών που λείπουν από την ευρωζώνη και αυτή η διαδικασία απαιτεί συναίνεση, αντιπαραθέσεις", είπε.

Αυτή η απαγόρευση αποτελεί ωστόσο "απόφαση η οποία είναι συζητήσιμη ως προς τη διαδικασία, διότι δεν υπήρξαν προηγούμενες συνομιλίες" με τους ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, δήλωσε η υπουργός.

Η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε από χθες τη δυσαρέσκειά της που "δεν ζητήθηκε η γνώμη των ενδιαφερομένων για την απαγόρευση κρατών".

http:sofokleous10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!