KAI EΣΥ ΛΑΕ ΠΛΗΡΩΝΕ

Η υπ. Περιβάλλοντος προσλαμβάνει κολλητές και φίλες

Την ώρα που η οργή του κόσμου φουντώνει μέρα με τη μέρα, την ώρα που αλλάζει η χώρα μας και έρχονται τα πάνω κάτω, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη φαίνεται πραγματικά ότι... ζει στον δικό της κόσμο.

Αφού διόρισε στην Κτηματολόγιο Α.Ε. τον κουμπάρο του υφυπουργού της, αφού ο ίδιος ο καθηγητής Αρβανίτης υποσχέθηκε πως η σύζυγός του θα φύγει από το γραφείο του υποψήφιου αναδόχου, πέρασαν ήδη έξι μήνες της νέας διοίκησης. Αποτέλεσμα, μηδέν εις το πηλίκον.

Ο καθηγητής Απόστολος Αρβανίτης όχι μόνο συγκάλυψε όλα τα σκάνδαλα που βρήκε στο Κτηματολόγιο, όχι μόνο καθυστέρησε δραματικά να πράξει τα αυτονόητα, αλλά υπό την προστασία της νεόκοπης υπουργού Περιβάλλοντος, συνεχίζει –εν κρυπτώ– να λειτουργεί λες και βρίσκεται σε άλλο χώρο και άλλο χρόνο και όχι στην Ελλάδα του Μαΐου του 2010, με την Ελλάδα «στο χείλος της αβύσσου». Ας γίνουμε συγκεκριμένοι:

Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2007 έγιναν σημεία και τέρατα στην Κτηματολόγιο ΑΕ.
Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, κακοδιαχείριση, αθρόες προσλήψεις συγγενών και ημετέρων και πολλά άλλα. Όλοι τα γνώριζαν, κάποιοι τα έγραφαν, ο μόνος που εδώ και έξι μήνες κάνει πως δεν καταλαβαίνει τίποτα... είναι ο πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ. Τι έχει κάνει εδώ και μισό έτος;

1) Διατηρεί στη θέση τους τρεις συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν και σύνταξη από αλλού και τους χρυσοπληρώνει. Η μία είναι η πεθερά βουλευτή του ΛΑΟΣ, η οποία προσέλαβε και τη νύφη της προεκλογικά και χωρίς διαγωνισμό.

2) Διατηρεί στη θέση τους όλους τους υψηλόμισθους διευθυντές και προϊσταμένους. Κυρίως τον προσωπάρχη Μπάμπη Κοσσυβάκη (με μισθό... υπουργού) ο οποίος όταν ανοίξει ο φάκελος «Κτηματολόγιο» από έναν Εισαγγελέα, δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί.

3) Διατηρεί διευθυντή Επικοινωνίας τον Νίκο Σιγάλα, τον πολυθεσίτη πρώην συνεργάτη του Σουφλιά (αλήθεια, πού έχει κρυφτεί ο Σαρακατσάνος;), ο οποίος μέσα σε τρεις μήνες σπατάλησε 10.000.000 ευρώ των πολιτών.

4) Διατηρεί στη θέση τους διπλοθεσίτες εργαζόμενους της εταιρείας. Διατηρεί μισθούς μέχρι και 6.000 ευρώ αντί να κάνει περικοπές.

Και το αποκορύφωμα; Όχι μόνο υπέγραψε συμβάσεις εκτός ΑΣΕΠ (Κω και Ρόδου), παραβλέποντας τον νόμο Ραγκούση περί ΑΣΕΠ, αλλά ακόμα και τους τελευταίους μήνες μοιράζει χρήματα σε υπερωρίες και επιτροπές. Και η υπουργός τον καλύπτει ακόμα επίμονα. Αυτή είναι η κατάντια μας. Το φοβερό είναι πως από τόσα σκάνδαλα η Τίνα Μπιρμπίλη επέλεξε να στείλει εντολή στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης μόνο για τις προεκλογικές προσλήψεις και όχι για την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ για διαφημίσεις και εξυπηρετήσεις.

Και το αποκορύφωμα Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», η Τίνα Μπιρμπίλη έδωσε εντολή... στα μουλωχτά και έγινε η πρόσληψη μιας νεαρής φίλης της, η οποία δεν έχει πτυχίο ούτε εμπειρία, και μάλιστα στην ακριβοπληρωμένη θέση της γενικής διευθύντριας (όπου ο προκάτοχός της πήρε συνολικά από το Κτηματολόγιο σχεδόν 700.000 ευρώ). Έτσι, έπειτα από έναν διαγωνισμό-μαϊμού, στον οποίον έλαβαν μέρος αρκετοί πολίτες με ιδιαίτερα προσόντα (αλήθεια, τι απέγινε το opengov;), «επελέγη» η φίλη της Τίνας, η Μαρία Καρτελιά, με μοναδικό προσόν τη μικρή εμπειρία της σε εταιρεία ειδών υγιεινής! Ναι, σοβαρολογούμε. Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, έχει και άλλο προσόν: ήταν υπεύθυνη επικοινωνίας στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παγκόσμια Δράση» που γύρευε πόσα χρήματα είχε πάρει και για ποιους σκοπούς. Πώς να μη βρίσκεται η χώρα στο χείλος της αβύσσου έπειτα από τέτοια αναισθησία, ακόμα και στο παρά πέντε.

Οι άνθρωποι είναι αμετανόητοι. Πάλι κοιτάνε να βολέψουν τους κολλητούς τους. Και σε λίγο θα βλέπουν εργαζόμενους να απολύονται... για να μειωθούν τα έξοδα μισθοδοσίας του Κτηματολογίου, που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ τον μήνα.
Εδώ ο κόσμος χάνεται και η ΥΠΕΚΑ... προσλαμβάνει κολλητές της, χωρίς πτυχίο. Ντροπή.

πηγη ΠΑΡΟΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!