ΤΟΥΡΚΙΑ--ΔΙΔΥΜΑ

Γκρεμίζουν το αρχαίο τείχος του Ναού του Απόλλωνα

Αντιδράσεις από τον Τούρκο Δήμαρχο και φορέων της περιοχής


Ο ναός του Απόλλωνος του Διδυμαίου, στη Μικρά Ασία

Μάιος 26, 2010

Με τη λέξη ‘Ντροπή’ τιτλοφορείται το δημοσίευμα της τουρκικής ‘Χαμπερλερ’ για τα καταστροφικά έργα ιδιωτικής εταιρίας που γίνονται στον αρχαίο ναό του Απόλλωνος στα Δίδυμα της Μικράς Ασίας.

Πρόκειται για μια εταιρία που πλειοψήφησε σε σχετικό διαγωνισμό του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, για να δημιουργήσει αναψυκτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η εταιρία κατέστρεψε την αρχαία οχύρωση του ναού του Απόλλωνος των Διδύμων προκειμένου να κατασκευάσει το κατάστημά της.

Ο Δήμαρχος και φορείς της πόλης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την καταστροφή αυτή αφού ο αρχαίος ελληνικός ναός είναι ένα από τα σπάνια παγκόσμια μνημεία και είναι χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς .

Τον αρχαιολογικό χώρο επισκέπτονται ετησίως 150 χιλιάδες τουρίστες, γράφει το δημοσίευμα και είναι ιστορικός χώρος δυόμισι χιλιάδων ετών.

«Ο δήμαρχος των Διδύμων και οι φορείς της πόλης επαναστάτησαν και έσπευσαν στο χώρο της καταστροφής με την αστυνομία, προκειμένου να σταματήσουν το καταστροφικό έργο της ιδιωτικής εταιρίας» γράφει η εφημερίδα.

Η ιδιωτική εταιρία που θέλει να κατασκευάσει το ιδιόμορφο κατασκεύασμά της, στον αρχαιολογικό χώρο ισχυρίστηκε ότι θα …χτίσει παρόμοιο τείχος στη θέση αυτού που κατάστρεψε.
http:echedoros

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!