EPNTOΓΑΝ


«Το Ισραήλ πραγματοποίησε επίθεση στα διεθνή ύδατα»
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν καταγγέλλει το Ισραήλ για κρατική τρομοκρατία, ενώ υπογραμμίζει ότι τα πλοία μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια και όχι όπλα.

Λόγο για «κρατική τρομοκρατία» έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο στη Χιλή και ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα θέσει το όλο θέμα της ισραηλινής επίθεσης και στο ΝΑΤΟ.

«Το Ισραήλ πραγματοποίησε επίθεση στα διεθνή ύδατα και με τρόπο που ποδοπατήθηκε το διεθνές δίκαιο και δολοφονήθηκαν πολλοί άοπλοι», είπε ο κ. Ερντογάν και επεσήμανε ότι η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ και ως προσωρινό μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας έκανε έκκληση για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι «πρόκειται για γεγονός που συνέβη σε διεθνή ύδατα και ως εκ τούτου θα το θέσουμε και στο ΝΑΤΟ. Ήδη ενημερώνεται σχετικά το Γενικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ».

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι τα πλοία ήταν φορτωμένα με υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας και αναφερόμενος στα όσα δήλωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι περί ύπαρξης όπλων, είπε ότι «είναι ψέμα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το φορτίο των πλοίων είχε ελεγχθεί προτού αυτά ξεκινήσουν από την Κωνσταντινούπολη και τόνισε ότι «κατά την επίθεση, τα πλοία είχαν υψώσει λευκή σημαία».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν θα κινηθούμε με βάση τα συναισθήματά μας, αλλά δεν μπορεί στο σημείο αυτό να νοηθεί ανθρωπισμός, δίχως συναίσθημα. Απλώς θα διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Ερντογάν είπε ότι «έχουν αιχμαλωτιστεί πλοία μας μαζί με το πλήρωμα και την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφεραν και αυτή τη στιγμή προέχει η άμεση επιστροφή τους».

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέκρελ, ο κ. Ερντογάν είπε ότι «έχει σημασία η στάση της ΕΕ στο θέμα του Ισραήλ, το οποίο δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις εκατοντάδες αποφάσεις που έχει λάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!