EΛΛΑΣ BAR CODE=520

gr_avatar = 1ελλην

Ο γραμμωτός κώδικας (barcode) είναι γνωστός σε όλους κυρίως από την παρουσία του στην πλειονότητα των συσκευασμένων προϊόντων, σε βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, κάρτες κ.λπ

Ο γραμμωτός (ή γραμμικός) κώδικας αποτελεί μία από τις πολλές εφαρμογές που ανήκουν στην κατηγορία των τεχνολογιών AIDC (Automatic Identification and Data Capture ή επί το ελληνικότερον, Αυτόματη Αναγνώριση Στοιχείων και Κτήση Δεδομένων), που επιτρέπουν τη γρήγορη και εύκολη λήψη και αποθήκευση της πληροφορίας τη στιγμή που αυτή δημιουργείται.

Τα τρία πρώτα ψηφία στον κώδικα barcode κάθε προϊόντος δείχνουν και πιστοποιούν την χώρα προέλευσής του

Η Ελλάδα εισήλθε στον... κόσμο του barcode στα τέλη της δεκαετίας του '80, γεγονός που συνδυάστηκε με τον πολλαπλασιασμό των πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ.

Η Ελλάδα, για κάθε προϊόν της που παράγει ή και φτειάχνει στον τόπο της, φέρει τον κωδικό αριθμό 520 στο ξεκίνημα του γραμμωτού κώδικα barcode πάνω στην συσκευασία κάθε προϊόντος της .

Αυτός ο αριθμός, ο 520, είναι η Ελληνική σφραγίδα διεθνούς πιστοποίησης για κάθε Ελληνικό προϊόν (made in Greece)!

gr_avatar = 1ελλην

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"..EAN-13 barcode identify the country in which the manufacturer's identification code was assigned"
Οπότε δεν ισχύσει οτι έγινε απαραίτητα παραγωγή στη συγκεκριμένη χώρα αλλά εκέι πήρε την κωδικοποίηση ! Να καταλαβαίνουμε και τι διαβάζουμε http://www.mecsw.com/specs/ean_cc.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!