ΣΥΝΔΙΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΚΑΤΑ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Mirage 2000-5


Rate This
Quantcast

Συνδυασμένη αντιαεροπορική επιχείρηση τουρκικών φρεγατών και πακέτου 8 τουρκικών μαχητικών (4 F-16 και 4 F-4E Terminator) και “αναχαίτιση” τεσσάρων ελληνικών Mirage 2000-5 από τουρκικές φρεγάτες είχαμε πριν από λίγες ώρες στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο. Το κρίσιμο στοιχείο φαίνεται ότι είναι το σημείο που έγινε η «αναχαίτιση» από τις φρεγάτες: Το ΓΕΕΘΑ δίνει 18 μίλια νοτιοδυτικά των Αντίψαρων. Προς στιγμήν είχαν υπάρξει πληροφορίες που έδιναν τα ελληνικά αεροσκάφη σε απόσταση 5 μιλίων από τα αντίψαρα, αλλά τελικά αυτές δεν ισχύουν.

Συγκεκριμένα μετά τις 10.00 το πρωί μπήκαν στο Αρχιπέλαγος από την Ανατολή, οκτώ τουρκικά μαχητικά σε ένα πακέτο COMAO. Η είσοδος έγινε μεταξύ Λέσβου και Λήμνου. Προς αναγνώρισή τους έσπευσαν τέσσερα Mirage, δύο από την Τανάγρα και δύο από την Σκύρο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αφού παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αποχώρησαν προς τις βάσεις τους, αλλά τα ελληνικά Mirage, στην επιστροφή τους αντιμετώπισαν τρεις τουρκικές φρεγάτες οι οποίες είχαν «ακροβολιστεί» στο κεντρικό-κεντροδυτικό Αιγαίο υποτίθεται για ανθυποβρυχιακή άσκηση σε μη δεσμευμένη περιοχή και στην συχνότητα κινδύνου διέταξαν τα ελληνικά μαχητικά να δηλώσουν ταυτότητα προορισμό και σκοπό!

Tα Μirage δεν έδωσαν σημασία και προσγειώθηκαν στις βάσεις τους. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε συνδυασμένη αεροναυτική επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων στο Αιγαίο αππό τότε που ξεκίνησαν τέτοιου είδους επιθετικές κινήσεις προ εβδομάδος. Και βέβαια, από την στιγμή που οι πληροφορίες περί κλήσης των ελληνικών μαχητικών έγιναν ενώ βρισκόντουσαν πέντε μίλια από τα Ψαρά, αυτό σηματοδοτεί μία επιπλέον κλιμάκωση…

Τμήμα ειδήσεων defencent.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!