ΤΟΥΡΚΙΑ

Θα μας …ταΐσουν

Μάιος 15, 2010

Το ελληνικό ενδιαφέρον της επίσκεψης Ερντογάν ήταν η μείωση των εξοπλισμών και των προκλήσεων στο Αιγαίο, ενώ, το τουρκικό ενδιαφέρον, ήταν η εξάπλωση των τουρκικών επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του τουρκικού «Τελευταίες Ειδήσεις» για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

«Η Τουρκία θα ανοίξει εστιατόριο με τουρκικό κεμπάπ το λεγόμενο Iskender (Αλεξανδρινό) και θα εισάγει παγωτά και τουρκικά κουλούρια σε καταστήματα στην Ελλάδα» δήλωσε οικονομικός παράγοντας που συνοδεύει τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επίσκεψή του στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων "Κεμπάπ Iskender" ( η ονομασία Ισκεντέρ βγαίνει από το όνομα Αλέξανδρος), Yavuz Iskenderoglu, θα ανοίξει το πρώτο εστιατόριο κοντά στο κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Είναι η πρώτη φορά που η150χρονη γνωστή τουρκική εταιρία που θα ανοίξει κατάστημα στο εξωτερικό. Θα ανοίξει, επίσης, και η γνωστή τουρκική αλυσίδα παγωτών «Mado» υποκατάστημα στην Αθήνα τις προσεχείς εβδομάδες.

Επίσης, άλλη γνωστή τουρκική εμπορική αλυσίδα που φτιάχνει ψωμί και κουλούρια θα εισαγάγει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά.

Το κατάστημα με τα είδη αρτοποιίας και το τουρκικό κουλούρι- γλυκό, όπως δημοσιεύεται, θα ανοίξει στους επόμενους δύο μήνες.

Ο Ερντογάν πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα με 10 υπουργούς και πολλούς επιχειρηματίες. http:echedoros

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!