ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στον Άγιο Ιωάννη Ρώσσο(Προκόπι Ευβοίας)

Την Πέμπτη 20 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος δέχθηκε μετά πάσης τιμής και πολλής εγκαρδιότητος την μεγαλειοτάτη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, ἡ οποία επισκέφθηκε ανεπισήμως το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Προκόπι Ευβοίας. Την Βασίλισσα Σοφία συνόδευε ἡ αδελφή της Πριγκίπισσα Ειρήνη και όμιλος υψηλόβαθμων συνεργατών της.
Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου μετά του Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου, υποδέχθηκαν με τις αρμόζουσες τιμές την μεγαλειοτάτη, ἡ οποία οδηγήθηκε στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου, όπου την ανέμενε ὁ Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος.


Κατά την υποδοχή της αναπέμφθηκε δέηση ενώπιον της ιεράς Λάρνακας του Οσίου Ιωάννου, στο τέλος της οποίας προσεφώνησε την Βασίλισσα και την υψηλή συνοδεία της ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αναφερθείς στην ζωή του Οσίου Ιωάννου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος, εδώρισε στην μεγαλειοτάτη και στην Πριγκίπισσα Ειρήνη από μία αργυρά ιερά Εικόνα του Οσίου Ι-ωάννου, εις ανάμνησιν της εις το ιερό Προσκύνημα επισκέψεως αυτών. Επίσης ὁ Μητροπολίτης προσέφερε ιερά ενθύμια στους συνοδούς της Βασιλίσσης. Εν συνεχεία, η υψηλή επισκέπτρια του Ιερού Προσκυνήματος προσκύνησε μετά πολλής ευλαβείας την ιερά λάρνακα του Οσίου και ξεναγήθηκε στον Ιερό Ναό από τον Σεβαμιώτατο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε την τεχνική αγιογραφήσεως του ναού, οδηγηθείσα από τον αγιογράφο κ. Σέργιο Σεργιάδη στο άνω μέρος της σκαλωσιάς, προκειμένου να δει από κοντά την τεχνική σε ότι αφορά την εκτέλεση των τοιχογραφιών. Με την απλότητα πού την διακρίνει ζήτησε να δει τον δάσκαλο πάνω στη σκαλωσιά «επί τω έργω»...
Ο Σεβασμιώτατος μετά από εκτενή συνομιλία με την Βασίλισσα, στο γραφείο του Ιερού Προσκυνήματος, σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, προέπεμψε την μεγαλειοτάτη με τιμή και αγάπη. Να σημειωθεί ότι είναι ἡ πρώτη φορά κατά την οποία επισκέπτονται το Ιερό Προσκύνημα η Βασίλισσα Σοφία και η Πριγκίπισσα Ειρήνη.

halkida.tv΄http:greeknation

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!