ΗΠΑ

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Η ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΚΟΛΠΟ.

Rate This
Quantcast


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Αύριο το πρωί αποπλέει από το ΝΟΡΦΟΛΚ της ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ το αεροπλανοφόρο HARRY S.TRUMAN και τα συνοδεύοντα πλοία με προορισμό την ΜΕΣΟΓΕΙΟ και τον ΚΟΛΠΟ. Εδώ και μερικές ημέρες ο Πρόεδος ΟΜΠΑΜΑ έχει δώσει κατευθυντήριες οδηγίες προς τις Αμερικανικές αεροναυτικές δυνάμεις να είναι για τους προσεχείς μήνες πολύ κοντά στον ΚΟΛΠΟ και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον μια δύναμη Πεζοναυτών θα ενισχύσει τις υπάρχουσες στην περιοχή του Κόλπου και θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με αντίστοιχες δυνάμεις τριών κρατών του Κόλπου. Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο θα ενισχύσει περαιτέρω τη δύναμη του USS EISENHOWER που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ μέχρι τα τέλη Αυγούστου αναφέρεται ότι συνολικά σε αυτές τις περιοχές θα πλέουν 4 αεροπλανοφόρα.

Οι Αμερικανοί επιδιώκουν να έχουν ενισχυμένη παρουσία στην περιοχή , ειδικά απέναντι σε ΙΡΑΝ-ΣΥΡΙΑ. Σημειώνω ότι και οι Γερμανοί στέλνουν πλοίο μέσα στον Κόλπο που θα είναι υπό Αμερικανική διοίκηση. Τα Αμερικανικά αεροπλανοφόρα είναι γεμάτα με διαφόρων τύπων αεροσκάφη F-18 καθώς και με αεροσκάφη εναερίου επιτήρησης-αναγνώρισης. Στο αεροπλανοφόρο TRUMAN επιβαίνει και το ΣΜΗΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ , που ενεργεί εναντίον της εχθρικής αεράμυνας. Μαζί με τις εν λόγω ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΟΥΣΗΣ στις δυο περιοχές θα πλέουν αντιτορπιλικά των ΗΠΑ καθώς και άλλα πλοία συνοδείας.

Ο Πρόεδρος του ΙΡΑΝ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ δήλωσε πριν λίγο στη ΤΕΧΕΡΑΝΗ ότι από την στιγμή που υιοθετηθούν οι νέα κυρώσεις εναντίον της χώρας του παύει να ισχύει η συμφωνία της ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ με ΤΟΥΡΚΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ για την μεταφορά ποσότητας εμπλουτισμένου ουρανίου της χώρας του στην πρώτη.

ΠΗΓΗ

| "Greek National Pride"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!