AΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ.....

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος
Σύσκεψη με Γιώργο για το σπίτι που κοστολογείται 6,5 εκατ. ευρώ
Σήμερα θα κριθεί η τύχη του Ακη Τσοχατζόπουλου σε σχέση με τις κατηγορίες για το υπέρογκο ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ που κοστολογείται το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα αποφασιστεί αν θα...

εξακολουθήσει να παραμένει μέλος του ΠΑΣΟΚ ή θα αποπεμφθεί.

Εκτιμάται ότι από τη σύσκεψη αυτή, στην οποία θα λάβουν μέρος υπουργοί και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, θα κριθεί και η τύχη άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φέρεται να έχουν ανάμειξη σε οικονομικά σκάνδαλα στη διάρκεια της υπουργικής τους θητείας την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Σημίτη ή και παλαιότερα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία αναμένεται να μετάσχει και ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα παρουσιαστούν τα στοιχεία εσωτερικής έρευνας που έχει από καιρό πραγματοποιηθεί σχετικά με τον κ. Τσοχατζόπουλο και την οικονομική του κατάσταση. Η έρευνα αυτή, που πραγματοποιήθηκε άγνωστο με ποιου εντολή και για ποιον συγκεκριμένο λόγο, έγινε γνωστό ότι αποτελεί «ενδελεχή επισκόπηση των δηλώσεων πόθεν έσχες του πρώην υπουργού, αλλά και στοιχείων που είχαν προκύψει κατά τη διαδικασία στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα πυραυλικά συστήματα ΤΟR Μ-1». Οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Παπανδρέου να δέχθηκε χθες εισηγήσεις για άμεση αποπομπή του πρώην υπουργού από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλες που συνιστούσαν αυτοσυγκράτηση και «όχι βιαστικές αποφάσεις». Το γεγονός ότι τάχθηκε υπέρ των δεύτερων, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος διέφυγε τον κίνδυνο να αποπεμφθεί από το ΠΑΣΟΚ, και προφανώς να στιγματιστεί δημόσια. Απλώς ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε απόψεις σύμφωνα με τις οποίες «ένα σπίτι δεν αποδεικνύει τίποτε» και πως «αν αρχίσει αυτή η ιστορία με διαγραφές για ένα σπίτι, δεν θα υπάρξει πουθενά τέλος, γιατί καθημερινά θα υπάρχει και κάτι για το οποίο θα απαιτούνται παρόμοιες παρεμβάσεις».

ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΤΥΧΗ

και άλλων στελεχών τα οποία φέρονται να έχουν ανάμειξη σε οικονομικά σκάνδαλα στη διάρκεια της θητείας τους


Ανησυχία, αλλά όχι κυνήγι μαγισσών

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει καταληφθεί από μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις αυτές, δεδομένου ότι όπως δήλωσε στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, «έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για τον πολιτικό κόσμο». Οπως δήλωσε χθες στα «ΝΕΑ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, «για μας είναι όρος πολιτικής επιβίωσης η κάθαρση στον δημόσιο βίο. Παραμένουμε σταθεροί στο “όλα στο φως” και δεν κάνουμε πίσω με τίποτε και για κανέναν. Οπου υπάρχει θέμα που έχει να κάνει με ζητήματα που αφορούν πρακτικές που απάδουν στη χρηστή συμπεριφορά ενός πολιτικού, η απάντηση θα είναι καίρια και άμεση. Παράλληλα όμως πρέπει να πούμε ότι για όλα τα ζητήματα που τίθενται θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Αλλιώς θα επιδιδόμαστε σε ένα ανέξοδο κυνήγι μαγισσών χωρίς τέλος».
Με 1,1 εκατ. ευρώ από offshore εταιρεία

Σύμφωνα μεδημοσιεύματα των εφημερίδων «Καθημερινή» και «Πρώτο Θέμα», υπάρχει ζήτημα με την κατοικία του Ακη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από την Ακρόπολη, η οποία ανήκε σε offshore εταιρεία και αγοράστηκε προ ημερών από τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, τρεις ημέρες πριν αλλάξει ο νόμος για τον πενταπλασιασμό της φορολογίας ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες. Η κ. Σταμάτη φέρεται να κατέβαλε για την αγορά το ποσό του 1,1 εκατομμυρίου ευρώ σε εταιρεία με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία προηγουμένως είχε αγοράσει τη συγκεκριμένη κατοικία από εταιρεία με έδρα τη Λευκωσία. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η κυπριακή εταιρεία φέρεται να ανήκει στον επιχειρηματία Σαχπατζίδη, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και σε συναλλαγές της Μονής Βατοπεδίου.

«Υπουλη προσπάθεια»
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος με δήλωσή του κάνει λόγο για «νέα ύπουλη προσπάθεια στοχοποίησής μου μέσα στο πρόσφατα διαμορφωθέν νοσηρό κλίμα απαξίωσης συλλήβδην όλων των πολιτικών», τονίζει ότι «την κατοικία μας την αποκτήσαμε με πλήρως διαφανή τρόπο και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. (...)

Ολα τα στοιχεία και τα παραστατικά σχετικά με την περιουσιακή μας κατάσταση, αλλά και αυτή τη μεταβίβαση, είναι κατατεθειμένα με διαφάνεια στις αρμόδιες αρχές» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των δύο εφημερίδων. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος εξελέγη για τελευταία φορά βουλευτής το 2004, και η τελευταία πολιτική του φιλοδοξία ήταν να εκτεθεί ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!