ΣΚΟΠΙΑ

προς ματαίωση η «μακεδονική» προεδρία



Μάιος 4, 2010

Η ελληνική διπλωματία, γράφει η συντακτική ομάδα του σκοπιανού καναλιού ‘5’ με εντατικές πιέσεις και αυστηρά μηνύματα, κατάφερε δύο εβδομάδες πριν την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από τα Σκόπια, να έχει την υποστήριξη 26 μελών από τα 47 για την ματαίωση των σχεδίων των σκοπιανών να ονομάσουν την προεδρία ως «μακεδονική».

Απαιτούνται, πάντως, τα δύο τρίτα των μελών, δηλαδή 31 μέλη, για να απορριφθεί, άνευ ψηφοφορίας, το ζήτημα που προέβαλε η σκοπιανή πλευρά.

Αναζητούνται, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα, από την Αθήνα άλλα πέντε μέλη, ώστε να μην τεθεί σε ψηφοφορία η ονομασία της προεδρίας και να επικρατήσει η αναφορά ως «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το σκοπιανό κανάλι, η Ελλάδα έχει πρόβλημα με κάποιες χώρες μέλη του πρώην σοσιαλιστικού μπλοκ, ενώ μεγάλη αβεβαιότητα υπάρχει για τη Ρωσία και τις χώρες που επηρεάζει.

Πυρετός είχε σημειωθεί, γράφει το δημοσίευμα, στους ελληνικούς διπλωματικούς κύκλους της Αθήνας και του Στρασβούργου με την πρόθεση της ηγεσίας των Σκοπίων να ονομάσουν την προεδρία τους, στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο επόμενο εξάμηνο, ως «Μακεδονική Προεδρία».

Οι Έλληνες υποστήριξαν ότι τα Σκόπια έπρεπε να παρουσιαστούν με το αναγνωρισμένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης όνομα τους, που είναι το ‘FYROM’.

Ένα ζήτημα, που τελικά, φαίνεται πως κερδίζουν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!