ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...

Image  and video hosting by TinyPic

  • Το πλαίσιο της συμφωνίας με το τριμερές κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων ανακοίνωσε την Κυριακή το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Τόνισε ότι δίνουμε ένα σκληρό και αδυσώπητο αγώνα. Αναφερόμενος στο ύψος του χρέους, είπε ότι κανείς Έλληνας δεν μπορούσε να φανταστεί το χρέος που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά επεσήμανε ότι δεν είναι τώρα η ώρα για αναζήτηση ευθυνών.

    Αναφερόμενος στη διεθνή στήριξη της οικονομίας μας, είπε ότι δε θα μπορούσαμε να την εξασφαλίσουμε λόγω της αναξιοπιστίας μας.

    "Καταφέραμε να πείσουμε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο δικό μας" τόνισε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι χωρίς το μηχανισμό στήριξης τα προβλήματα θα ήταν ανυπέρβλητα.

    "Ελπίζαμε ότι η ύπαρξη του μηχανισμού και μόνο θα άλλαζε τις συνθήκες, αλλά αυτό δεν έγινε. Κάποιοι έβαλαν στο στόχαστρο την Ελλάδα, η οποία με τη δική της ευθύνη μπήκε στη θέση του αδύναμου κρίκου και του πειραματόζωου" ανέφερε ο πρωθυπουργός και διεμήνυσε ότι "είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω. Είμαστε εδώ για να πάρουμε σωστές αποφάσεις, όχι ευχάριστες".

    Αναφερόμενος στο πολιτικό κόστος των μέτρων τόνισε ότι "το ΠΑΣΟΚ έχει στην κόκκινη γραμμή το συμφέρον της πατρίδας και τίποτε άλλο".

    "Δε με ενδιαφέρουν οι θητείες, αλλά όταν παραδώσω τη σκυτάλη θέλω να έχω κάνει το σωστό. Στο τέλος της θητείας μου η Ελλάδα θα είναι αναγεννημένη, όχι χρεοκοπημένη" είπε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι οι θυσίες είναι αναγκαίες για να χρηματοδοτήσουμε το χρέος μας. Αν δεν το χρηματοδοτούσαμε, η Ελλάδα θα χρεωκοπούσε.

    Οι επιπτώσεις για τους πλέον αδύναμους θα είναι οι μικρότερες δυνατές, τόνισε. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να δώσει πρώτο το παράδειγμα και ζήτησε οι βουλευτές και το κοινοβούλιο να συμεμτάσχουν στην προσπάθεια και να παραιτηθούν των δώρων τους.

    Θα περάσουμε δύσκολα χρόνια, αλλά θα τα καταφέρουμε, είπε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παπανδρέου έδωσε τρεις υποσχέσεις: ότι θα προστατευθούν οι αδύναμοι, θα εμπεδωθεί η αίσθηση δικαίου και ότι θα παλέψει, ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία για αλλαγή.

  • Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

    ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!