ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, μέχρι και σήμερα οφείλεται σε μεγάλο έλλειμμα αξιοπιστίας και αξιοπρεπείας, συνεπώς είναι ζήτημα πολιτικό. Και τούτο διότι η πορεία του χρέους και του ελλείμματος ήταν γνωστές εδώ και πολλά χρόνια. Η είσοδος της Ελλάδος στην ευρωζώνη από την κλειδαρότρυπα, χάρις σε μίζες εκατομμυρίων προς γνωστούς οίκους αξιολόγησης για το «μακιγιάρισμα» της οικονομίας μας από την κυβέρνηση Σημίτη ήταν η αρχή. Τα προβλήματα δεν προέκυψαν αιφνιδίως το περασμένο φθινόπωρο. Εκείνο που απεκαλύφθη, αμέσως μετά τις εκλογές, ήταν η αφερεγγυότητα, η αναξιοπιστία και η ανικανότητα του πρωθυπουργού να κυβερνήσει τον τόπο. Οι οίκοι αξιολόγησης που τσέπωσαν εκατομμύρια σε μίζες για να μας εντάξουν στο ευρώ, είχαν πλέον απέναντί τους, ως κυβερνήτες της Ελλάδος, αυτούς που τους «λάδωσαν», αυτούς που τους πίεσαν, για κομματικούς λόγους, να μας βάλουν στην ευρωζώνη (ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Παπανδρέου, αλλά και άλλοι σημερινοί υπουργοί ήσαν στελέχη της κυβερνήσεως Σημίτη), ενώ δεν πληρούσαμε ούτε στο ελάχιστο τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Βεβαίως και άλλες χώρες μπήκαν στο κλάμπ του ευρώ χωρίς τα αναγκαία προσόντα, αλλά η διαφορά είναι ότι ούτε «λάδωσαν», ούτε κατασπατάλησαν τα ισχνά οικονομικά αποθέματά τους σε μίζες, σε γιορτές και πανηγύρια τύπου Ολυμπιακών αγώνων. Αντιθέτως με εμάς, οι άλλες χώρες προσπάθησαν και ακόμα αγωνίζονται με νύχια και με δόντια, να επιβιώσουν. Οι αγορές λοιπόν γνώριζαν καλά ποιόν είχαν απέναντί τους και έτσι άρχισε το πάρτυ και η κερδοσκοπία εις βάρος της χώρας μας. Είχαν απέναντί τους παλιούς γνώριμους σοσιαλιστές με την απολύτως ελαστική συνείδηση, ευεπίφορους σε δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι, αλλά με άκαμπτη και ευλαβική προσήλωση στην νομή της εξουσίας. Από εκεί και πέρα οι εξελίξεις ήταν όχι μόνον αναμενόμενες αλλά και προδιαγεγραμμένες. Έτσι ο κ. Παπανδρέου από την αρχή υπονόμευσε κάθε λύση.
--Αντί για συναίνεση, έστησε εξεταστικές επιτροπές.
--Αντί να στραφεί στις αγορές που μας προσέφεραν χαμηλά επιτόκια δανεισμού (Ρωσία, Κίνα κλπ), παρίστανε τον ψευτόμαγκα μιλώντας για πιστόλια, Τιτανικούς και παγόβουνα.
--Αντί να στραφεί προς τους ομογενείς ώστε να φέρει στην Ελλάδα έμψυχο δυναμικό αλλά και πόρους που ήταν είναι και θα είναι διατεθειμένοι να εισφέρουν , προτίμησε τους λαθρομετανάστες οι οποίοι είναι μια χαίνουσα πληγή για την οικονομία μας, με μοναδικό όφελος κάποιες χιλιάδες ψήφους για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Οι νοικιασμένοι δημοσιογράφοι και εκπορνευμένες συνειδήσεις των συνδικαλιστών προσπαθούν τώρα να μας πείσουν ότι η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. ήταν μονόδρομος.
Το Δ.Ν.Τ. δεν είναι μονόδρομος, οι γείτονές μας οι Τούρκοι το έδιωξαν από την χώρα τους και γνώρισαν την ανάπτυξη.
Αλλά οι Έλληνες θα είναι άξιοι της μοίρας τους αν στην επόμενη Βουλή, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές που μάλλον σύντομα θα διεξαχθούν, επιλέξουν έστω και έναν από αυτούς που θα υπερψηφίσουν και εγκρίνουν τα σοσιαΛΗΣΤΡΙΚΑ οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Σε κάθε περίπτωση όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, το πρώτο βήμα για την ανόρθωση του τόπου είναι η απομάκρυνση της κυβέρνησης Παπανδρέου ΑΜΕΣΑ. Όσο για τις ανοησίες περί μη ύπαρξης εναλλακτικής λύσεως που επικαλούνται διάφοροι μισθοφόροι δημοσιογράφοι, τους παραπέμπω στην καραμέλα που πιπίλιζαν μέχρι πρότινος τόσο οι ίδιοι όσο και τα αφεντικά τους : στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!