TO MEΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

Υπόθεση «Нова Зора»

Όπως έχω πει σε προηγούμενη ανάρτηση, η προσπάθεια αυτή των Σκοπιανών, δηλαδή η έκδοση εφημερίδας-περιοδικού δεν είναι κάτι το καινούργιο. Όπως και τότε έτσι πιστεύω και τώρα κεντρική θέση στην ιστορική αρθρογραφία Σκοπιανών θα είναι: η ερμηνεία της αντιπαράθεσης αρχαίων Μακεδόνων και Νοτίων Ελλήνων και η επαναστατική δραστηριότητα των Μακεδονικών εθνικοτήτων και εθνοτήτων στις αρχές του αιώνα όπως η εξέγερση του Ίλιντεν και ο Μακεδονικός Αγώνας.Σήμερα λοιπόν αναρτώ πρωτοσέλιδα από τις προηγούμενες 3 εφημερίδες των Σκοπιανών ώστε να σας αποδείξω ότι οι Σκοπιανοί σαφώς και λένε ψέμματα ότι αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια τους. Οι Εφημερίδες λοιπόν είναι:.....






Σε ότι αφορά την γλώσσα υπενθυμίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να βάλουν την γλώσσα τους σε έντυπο(τώρα και σε ηλεκτρονικό) τύπο. Μάλιστα στο πρώτο τεύχος της Ζόρα δημοσίευσαν ένα κυριλλικό αλφάβητο διαφορετικό από αυτό της FYROM, υποστηρίζοντας ότι αυτό χρησιμοποιούσαν οι προγονοι τους στις αρχές του 20ου αιώνα.
5 μήνες αργότερα φυσικά και στο 2ο τεύχος υιοθέτησαν το αλφάβητο που κατασκεύασαν οι κομμουνιστές της Γιουγκοσλαβίας, και το οποίο το ονόμασαν ως Μακεντόνσκι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!