ΣΚΟΠΙΑ

Τούρκοι και Μουσουλμάνοι Κοσσόβου σε εκδήλωση για ανέγερση τζαμιού





Μάιος 13, 2010

Πολιτιστικό φεστιβάλ διοργανώνουν οι μουσουλμάνοι των Σκοπίων στην κεντρική πλατεία της πόλης για την ανέγερση μουσουλμανικού τζαμιού. Στην εκδήλωση συμμετέχουν Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου και Τούρκοι.

Σημειώνει, σχετικά, το σκοπιανό πρακτορείο «μακφαξ»:

«Από το συντονιστικό συμβούλιο διοργανώνεται μαζική πολυπολιτισμική εκδήλωση για την ανέγερση του Τζαμιού ‘Μουρμαλί’ που επί αιώνες υπήρχε στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων».

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως στο πολιτιστικό αυτό γεγονός της πόλης συμμετέχουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες από τη πΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο και την Τουρκία.

Στη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικά με το τζαμί αυτό και παρουσιαστούν βιβλία που αναφέρονται στο τζαμί Μπουρμαλί των Σκοπίων.

Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού συμβουλίου, Ραμαντάνι, κάλεσε τον πληθυσμό να συμμετάσχει μαζικά με την παρουσία του στην εκδήλωση για να διατρανώσει τη βούληση και επιθυμία του στην ανοικοδόμηση αυτού του πολιτιστικού και ιστορικού οικοδομήματος.

Στο μεταξύ η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα της χώρας (ИВЗ) αντέδρασε αρνητικά στην εκδήλωση αυτή δηλώνοντας ότι την διοργανώνουν άτομα που δεν έχουν λάβει καμία άδεια.

Μάλιστα, «η Ισλαμική Κοινότητα καλεί τους Μουσουλμάνους των Σκοπίων να μην κρατούνται όμηροι αυτόκλητων οργανισμών που έχουν ως στόχο την ικανοποίηση προσωπικών συμφερόντων. Μια τέτοια ενέργεια θα υπονομεύσει το ενδεχόμενο αποκατάστασης του Μπουρμαλί Τζαμί της πόλης των Σκοπίων».

(σ.σ. για άγνωστους λόγους το άνω δημοσίευμα, ‘χάθηκε’ από την επικαιρότητα του αναφερόμενου πρακτορείου λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση) http:echedoros

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»