ΠΟΜΑΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ

Οι ιμάμηδες της Θράκης πρέπει να διδάσκουν τον Μέγα Αλέξανδρο

Είναι μεγάλη τιμή και δόξα για εμάς τους Πομάκους η αναγωγή της καταγωγής μας στους Μακεδόνες στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Άλλωστε και τα σύνορα της Μακεδονίας την εποχή εκείνη ήταν μεγαλύτερα. Δεν κατανοούμε γιατί να έχουν οι Σκοπιανοί το δικαίωμα να διεκδικούν τον Μέγα Αλέξανδρο και να μην μπορούμε να ισχυριστούμε και εμείς οι Πομάκοι το ίδιο.

Για εμάς όμως τους Πομάκους υπάρχει ακόμα ένας σοβαρός λόγος που μας κάνει να είμαστε περήφανοι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Το ιερό μας βιβλίο, το Κοράνιο, αναφέρεται σε αυτόν και επομένως κάθε καλός μουσουλμάνος Πομάκος βλέπει τον Μέγα Αλέξανδρο, ως μια προσωπικότητα όχι μόνο στρατιωτική και πολιτική αλλά και θρησκευτική.
Ειδικότερα το Κοράνιο, στην Σούρα ελ-Κεχφ και στους στίχους 83 έως και 98 α ν α φ έ ρ ε ι τον Μέγα Αλέξανδρο ως Δουλ-Κ α ρ ν έ ι ν ( Δ ί κ ε ρ ο Βασιλιά). Μάλιστα σ ύ μ φ ω ν α με το ιερό Κοράνιο ο Αλλάχ ήταν αυτός που έδωσε στον Μέγα Αλέξανδρο τη δύναμη να κάνει όλα όσα έκανε πάνω στη γη (στ.84). Ήταν ένας από τους χιλιάδες προφήτες του Αλλάχ. Παραθέτουμε αυτούσια ορισμένα μόνο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το ιερό μας Βιβλίο http:zagalisa

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»