Translate

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Γύρω απο την ν.Χίο κόβει βόλτες η Τουρκική Φρεγάτα «Kemalreis F247″ ! (χάρτης)

kemalreis_2Νότια, Δυτικά και βόρεια της Χίου κινούταν τα προηγούμενα δύο 24ωρα η τουρκική Νατοϊκή Φρεγάτα Kemalreis (F247), στο πλαίσιο «επιτήρησης «των λαθρομεταναστευτικών ροών από τη Νατοϊκή δύναμη του Αιγαίου.
xartis
Στον χάρτη απεικονίζεται η παρουσία του πλοίου τις προηγούμενες δύο ημέρες, πριν καταλήξει τα πρωί του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέσβου.
Η τουρκική φρεγάτα βρίσκονταν αρχικά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Χίο και Σάμο, ενώ αργότερα πέρασε δυτικά της Χίου και μέσα από το στενό Χίου – Ψαρών συνέχισε βορειότερα για τη Λέσβο.
Χαρακτηριστικά πλοίου
Η Φρεγάτα Kemalreis 247 είναι η δεύτερη φρεγάτα κλάσεως MEKO-200 TRACKII-B που διαθέτει το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας μαζί με τη φρεγάτα «Sahilreis F-246».
Έχει εκτόπισμα 3.380 τόνους, μήκος 118 μέτρα, πλάτος 14,8 μέτρα, βύθισμα 4,3 μέτρα. Το πλήρωμά της αποτελείται από 205 άνδρες (29 αξιωματικούς, 91 υπαξιωματικούς και 85 ναύτες) ενώ διαθέτει 2 diesel μηχανές με ιπποδύναμη 10.000 ίππων και δύο τουρμπίνες 60.000 ίππων.
Η μέγιστη ταχύτητα του πλοίου είναι 32 κόμβοι. Διαθέτει εκτοξευτήρες Κ/Θ βλημάτων, 1 πυροβόλο, αντιπυραυλικό σύστημα και τορπιλοσωλήνες. Τέλος διαθέτει χώρο για προσνήωση ελικοπτέρου Agusta Bell 212 ή ενός Seahawk S-70B.
Πηγή:http://www.politischios.gr
Σχόλιο: Άσχετα τι λένε κάποιοι στα Αθήνας και στα Επιτελεία του Πενταγώνου και του Υπουργείου Άμυνας αλλά η Νατοϊκή Δύναμη  απλά κόβει βόλτες κυριολεκτικά χωρίς να επιχειρεί πουθενά !,http://veteranos.gr
Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία καθώς την επομένη της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, η ‘Αγκυρα έσπευσε να εκδώσει NAVTEX για ωκεανογραφικές έρευνες σε περιοχή ανατολικά της Ρόδου και του Καστελόριζου που επικαλύπτουν μεγάλο μέρος της ελληνική υφαλοκρηπίδας. Με την NAVTEX 201/16 οι τουρκικές αρχές ανήγγειλαν την διεξαγωγή ωκεανογραφικών ερευνών από το τουρκικό σκάφος R/V TÜBİTAK MARMARA στο διάστημα μεταξύ 15-25 Μαρτίου. Η Αθήνα την Παρασκευή εξέδωσε την NAVTEX 364/16 με την οποία κήρυττε άκυρη την Τουρκική Αναγγελία δηλώνοντας ότι ο Σταθμός που την εξέδωσε είναι αναρμόδιος. Είναι το τρίτο περιστατικό, με την Τουρκία να στοχοποιεί την συγκεκριμένη περιοχή, που αποτελεί το πιο κρίσιμο σημείο της υφαλοκρηπίδας καθώς συνδέει την υφαλοκρηπίδα της Κρήτης με εκείνη της Καρπάθου, της Ρόδου και του Καστελόριζου και αμφισβητείται εμπράκτως από την Αγκυρα. Σε ισχύ βρίσκεται μια ακόμη τουρκική NAVTEX (141/16) για την πραγματοποίηση εργασιών τοποθέτησης υποβρυχίου καλωδίου από το σκάφος CS TELIRI από 22 Φεβρουαρίου έως 6 Απριλίου. Η ελληνική πλευρά κήρυξε και αυτή την αναγγελία άκυρη στο τμήμα που αφορούσε συντεταγμένες που επικαλύπτουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα και το ενδιαφέρον είναι το σκάφος έφτασε μόλις την περασμένη εβδομάδα στην Μαρμάρινα και προς το παρόν πραγματοποιεί εργασίες εντος των τουρκικών χωρικών υδάτων. Στην ιδία περιοχή είχε γίνει παρενόχληση από τουρκική φρεγάτα άλλου ερευνητικού σκάφους που βάσει ελληνικής NAVTEX πραγματοποιούσε έρευνες για το σχέδιο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος με υποβρύχιο καλώδιο από το Ισραήλ μέσω Κύπρου και Ελλάδας στην Ευρώπη.

Πηγή: Νέα NAVTEX από την Τουρκία την επομένη της συνάντησης Τσίπρα με Νταβούτογλου http://wp.me/p3kVLZ-tWx

Δεν υπάρχουν σχόλια: