«Ήμουν συντετριμμένος» - Ο πρίγκιπας Χάρι μιλά για πρώτη φορά για το Αφγανιστάν



Harry
Για όλα όσα έζησε στην πρώτη γραμμή της μάχης στο Αφγανιστάν και τη φρίκη του πολέμου μίλησε ο πρίγκιπας Χάρι σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Good Morning America».
Για διάστημα δέκα μηνών, ο 31χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας υπηρέτησε στις βρετανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν το 2008, όμως μετατέθηκε λίγο αργότερα για λόγους ασφαλείας, μόλις διέρρευσε στα μίντια η συμμετοχή του στην αποστολή.

«Ήθελα να αποδείξω πως είχα κι εγώ ικανότητες , όπως ότι μπορούσα να πιλοτάρω ένα Απάτσι. Δεν ήθελα να ήμουν απλώς ο πρίγκιπας Χάρι», δηλώνει.
Η πιο δύσκολη στιγμή για εκείνον ήταν όταν υποχρεώθηκε να αφήσει την ομάδα του στο Αφγανιστάν και να γυρίσει στο Λονδίνο. «Ήμουν συντετριμμένος, δεν γνώριζα τι θα μπορούσε να τους συμβεί», λέει ο πρίγκιπας για τους στρατιώτες που άφησε πίσω.
harry2
Στην πτήση επιστροφής για τη Βρετανία ήρθε αντιμέτωπος για πρώτη φορά με τη θέα ακρωτηριασμένων στρατιωτών, αλλά και πτωμάτων τυλιγμένων σε σάκους. Τότε γεννήθηκε στο μυαλό του η ιδέα να δημιουργήσει τα Invictus Games, τους αθλητικούς αγώνες για βετεράνους πολέμου, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την παροχή φροντίδας και αρωγής αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.
 http://www.kontranews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!