Η Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας θέτει υπό αμφισβήτηση την δημοσιογραφική εγκυρότητα


Μάρτιος 29, 2016.
Τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης αγνοούν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και την πολιτική γύρω από την ονομασία της FYROM.
Η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας με ανακοίνωσή αντιδρά κατά των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης που αναφέρονται στην FYROM ως «Μακεδονία», γράφει σήμερα ο "Νέος Κόσμος" στην Αυστραλία.

Στην ανακοίνωση της,  η Ένωση,  προβάλλει τη θέση ότι με την επιμονή στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στα έντυπα μέσα, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικούς σταθμούς,  γίνεται προσπάθεια  να ξαναγραφεί «μαζί η ιστορία και οι πολιτικές έναντι της Αυστραλιανής εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών πρωτοκόλλων».
«Είναι λυπηρό και ανησυχητικό που τα αυστραλιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνοούν κατάφορα τόσο την εγχώριο όσο και το διεθνές δίκαιο και την πολιτική γύρω από την ονομασία  της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM).
Η συνεχής χρήση του όρου «Μακεδονία»  έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις  των Ηνωμένων Εθνών, της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΝΑΤΟ σχετικά με την αναγνώριση της πΓΔΜ, αποδεικνύοντας την αντίθετη πολιτική που παίζουν τα μέσα ενημέρωσης μας».
Η ανακοίνωση θέτει υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα των δημοσιογράφων, υποστηρίζοντας  ότι η αυστραλιανή Ελληνική Κοινότητα  αναφέρεται στην από τα MME «ψευδή παρουσίαση της συγκεκριμένης εθνοτικής ομάδας, με αμφισβητούμενη γραφή και άγνοια των ηθικής  και επαγγελματικής δεοντολογίας της δημοσιογραφίας- αντί να αναζητήσουν την αλήθεια και να γράφουν αντικειμενικά».
Χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία»,  η Ένωση πιστεύει ότι τα αυστραλιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης επιτείνουν την ασταθή κατάσταση, καθ’ ον χρόνο γίνεται προσπάθεια μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας να διατηρηθεί η σταθερότητα.
«Οι δημοσιογράφοι πρέπει να παραμείνουν πιστοί στους δημοσιογραφικούς και ηθικούς κώδικες και να ακολουθούν τόσο την αυστραλιανή εξωτερική πολιτική, όσο και τη διεθνή πολιτική σε σχέση με την ονομασία της FYROM», καταλήγει η ανακοίνωση.
--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!