Νέο σοκ: Υποπτοι 11 υπάλληλοι σε πυρηνικό σταθμό του Βελγίου



Νέο σοκ: Υποπτοι 11 υπάλληλοι σε πυρηνικό σταθμό του Βελγίου

Οι πληροφορίες πως οι τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν τις Βρυξέλλες είχαν βάλει στόχο τα πυρηνικά του Βελγίου έχουν προκαλέσει τρόμο σε όλη την Ευρώπη.
Μετά τις αποκαλύψεις της Derniere Heure πως οι τρομοκράτες είχαν καταγράψει τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών, έρχεται στο φως η πληροφορία του βελγικού δικτύου Rtbf πως εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό Tihange θεωρήθηκαν ύποπτοι και τους είχε απαγορευθεί η είσοδος στο σταθμό.

Οι Βέλγοι «οχύρωσαν» τα πυρηνικά με τη σύλληψη Αμπντεσλάμ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ συνολικά σε έντεκα εργαζόμενους έχει απαγορευθεί η είσοδος στον πυρηνικό σταθμό Tihange. Οι πρώτοι επτά θεωρήθηκαν ύποπτοι αμέσως μετά την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ την περασμένη Παρασκευή και οι υπόλοιποι τέσσερις μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της Τρίτης. 

Με την απαγόρευση εισόδου εργαζομένων στο πυρηνικό σταθμό Tihange ουσιαστικά επιβεβαιώνονται όσοι έλεγαν πως ο στόχος των βομβιστών ήταν τα πυρηνικά και όχι το αεροδρόμιο και ο σταθμός του μετρό. 

Μάλιστα στα βελγικά μέσα αναφέρουν πως οι Αρχές είχαν ανεβάσει το δείκτη ασφαλείας στους πυρηνικούς σταθμούς μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ προφανώς είχαν «ξεσκονίσει» τους φακέλους των εργαζομένων γι' αυτό και με τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ απαγόρευσαν σε επτά από αυτούς την είσοδο Tihange. 
Η αλλαγή σχεδίου και το χτύπημα στην καρδιά της πόλης
Μάλιστα σύμφωνα με τις αρχές του Βελγίου η σύλληψη του Αμπντεσλάμ σε συνδυασμό με τα μέτρα στα πυρηνικά εργοστάσια προκάλεσαν πανικό στα αδέρφια Ιμπραΐμ και Χαλίντ Μπακράουι και στους συνεργούς τους. Γι' αυτό αποφάσισαν να αλλάξουν σχέδιο δράσης και να χτυπήσουν στην καρδιά των Βρυξελλών.
Ο συναγερμός πάντως στις βελγικές αρχές για τους πυρηνικούς σταθμούς χτύπησε κόκκινο αμέσως μετά το αιματοκύλισμα και γι' αυτό άλλοι τέσσερις υπάλληλοι θεωρήθηκαν ύποπτοι και τους απαγορεύθηκε η είσοδος. 

Υπενθυμίζεται πως από την 17η Φεβρουαρίου, τα μέτρα ασφαλείας στους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας, είχαν ενισχυθεί με άνδρες του βελγικού στρατού.http://www.iefimerida.gr/news/258463/neo-sok-ypoptoi-11-ypalliloi-se-pyriniko-stathmo-toy-velgioy#ixzz43qK2AMLO

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!