Οι χάρτες που αποτυπώνουν όσα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ θέτει στο ΝΑΤΟ η Τουρκία μετά από την συμφωνία!!!

aigaio_xartes

Η απάντηση στο ερώτημα ποιος κερδίζει από την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι μία: η Τουρκία.Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από διαφορετικές πηγές η Τουρκία συνεχίζει, εκμεταλλευόμενη την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, να θέτει διάφορα θέματα αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία. Και βέβαια από χθες έχε βγάλει και το ΤΣΕΣΜΕ στο Αιγαίο! Διαβάστε   ΕΔΩ   το σχετικό ρεπορτάζ.
Ειδικότερα η Τουρκία εξακολουθεί από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο μέσω ανεπίσημων παραστάσεων και άτυπων ενημερώσεων, να θέτει τα παρακάτω θέματα:

α.  Κυριαρχία της Ελλάδας επί νήσων-μικρονήσων και βραχονησίδων.
  β. Αποστρατικοποίηση των νήσων: Σαμοθράκη, Λήμνος, Αγ. Ευστράτιος, Ψαρά, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Λέρος, Λειψοί, Πάτμος, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κώς, Σύμη, Nίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Ρόδος, Κάσος, Κάρπαθος, Μεγίστη (Βλέπε χάρτη).apostratikopoiimena_nisia copy
  γ. Αλλαγής του τομέα ευθύνης για την Έρευνα-Διάσωση, ισχυριζόμενη ότι το Ελληνικό FIR δεν υπάγεται για θέματα SAR εξ’ ολοκλήρου στην ελληνική αρμοδιότητα αλλά περιοχές αυτού ανήκουν στην δικαιοδοσία της (όπως ξεκάθαρα απεικονίζεται στον παρακάτω χάρτη που υπάρχει στην ιστοσελίδα της τουρκικής Ακτοφυλακής).
elegxos_aigaiou
δ. Περιορισμού του ΕΕΧ στα 6 ναυτικά μίλια, ώστε να εναρμονιστεί με τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα (πόσο βλάκες είμαστε που συντηρούμε τα όρια 6 ν.μ. ΕΧΥ και 10 ν.μ. ΕΕΧ, αντί να πάμε τα ΕΧΥ στα 12 ν.μ. όπως η Τουρκία στην Μαύρη Θάλασσα και την Μεσόγειο).
Επιπρόσθετα πεισματικά προσπαθεί να αποτρέψει και μέχρι στιγμής το έχει πετύχει, τις περιπολίες της ΝΑΤΟΙΚΗΣ δύναμης SNMG -2 σε άλλες περιοχές πλην της Λέσβου-Χίου, ώστε στο μέλλον να μπορεί να ισχυρίζεται ότι το ΝΑΤΟ συμφωνεί με την πάγια τουρκική θέση της αποστρατικοποίησης των Δωδεκανήσων (Ας μην ξεχνάμε ότι το μόνο πλοίο που περιπολούσε στα Δωδεκάνησα δυτικά των ελληνικών νησιών ήταν η τουρκική Φρεγάτα BARBAROS).
Mετά από αυτά όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει περίπτωση να συμμορφωθεί η Τουρκία σε όσα προσυπέγραψε για άλλη μια φορά όπως κάνει εδώ και δεκαετίες. Η μόνη λύση είναι η καταγγελία τους από την Ελλάδα κάθε μέρα και εφόσον το ΝΑΤΟ συνεχίσει την ίδια τακτική του Πόντιου Πιλάτου ή της μέσης λύσης όπως αποτυπώθηκε στην φωτογραφία όπου 2 φρεγάτες (1 ελληνική και 1 τουρκική) βρίσκονταν εκατέρωθεν του τουρκικού πλοίου BONN το οποίο έπλεε στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ να στείλουμε το ΝΑΤΟ πίσω στις…Βρυξέλλες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!