Κομισιόν: Εργαζόμαστε για παραχώρηση ανταλλαγμάτων στην Τουρκία λόγω προσφυγικού


Κομισιόν: Εργαζόμαστε για παραχώρηση ανταλλαγμάτων στην Τουρκία λόγω προσφυγικού
Τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι εργάζεται για την εφαρμογή των πολιτικών αποφάσεων των Ευρωπαίων ηγετών με την Τουρκία τόσο για το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων όσο και για την απελευθέρωση της βίζας εξέφρασε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος, Μίνα Αντρέεβα.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη διαδικασία ανοίγματος των ενταξιακών κεφαλαίων, ανέφερε πως ακολουθείται μια «δομημένη διαδικασία» και πως αυτή η διαδικασία δεν έχει αλλάξει. Η Μ. Αντρέεβα παρέπεμψε στις αποφάσεις της 29ης Νοεμβρίου, σημειώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για την εφαρμογή τους και πως «ένα από τα σημεία τα οποία συμφωνήθηκαν μεταξύ των 28 Ευρωπαίων ηγετών και της Τουρκίας» αφορούσε το ξεπάγωμα των ενταξιακών κεφαλαίων.
Διαβεβαίωσε ωστόσο πως δεν έχουν αλλάξει τα κριτήρια τα οποία πρέπει να πληροί η Τουρκία έτσι ώστε να ανοίξουν αυτά τα κεφάλαια. Επιπλέον, η αρμόδια εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μάγια Κοτσίγιανιτς σημείωσε πως η τεχνική εργασία τώρα επικεντρώνεται σε πέντε κεφαλαία: 15 (ενέργεια), 23 (δικαστικό σύστημα), 24 (δικαιοσύνη και κράτος δικαίου), 26 (εκπαίδευση) και 31 (εξωτερική πολιτική και ασφάλεια).
Επίσης υπενθύμισε ότι μαζί με το κεφάλαιο που άνοιξε το Δεκέμβρη τώρα έχουν ανοίξει 15 κεφάλαια.
Σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση των θεωρήσεων βίζας για τους Τούρκους, η Μίνα Αντρέεβα ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν 72 προαπαιτούμενα για να πραγματοποιηθεί και πως αυτό δεν έχει αλλάξει. «Οι “28” συμφώνησαν να επιταχύνουν απλά τη διαδικασία, όχι να αλλάξουν τους όρους», ανέφερε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!