Ο Ερντογάν έγινε... «βοηθός Εισαγγελέα» στη δίκη δημοσιογράφων της «Τζουμχουριέτ»


Μάρτιος 25, 2016.
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης συμφώνησε σήμερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να λάβει το ρόλο του ‘βοηθού’ Εισαγγελέα στη δίκη δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ».

Το Δικαστήριο αποφάσισε τη συμμετοχή του Ερντογάν στη δίκη του αρχισυντάκτη της  «Τζουμχουριέτ»,  Gian Dündar και του διευθύνοντα της εφημερίδας, Erdem Gul, οι οποίοι κατηγορούνται για «δημοσίευση κρατικών μυστικών», στη δίκη που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν το Νοέμβριο του περασμένου έτους, μετά τη δημοσίευση άρθρων τα οποία ανέφεραν ότι η τουρκική κυβέρνηση μετέφερε κρυφά όπλα και πυρομαχικά σε τρομοκρατικές ισλαμικές ομάδες στη Συρία, τα οποία ήταν κρυμμένα σε φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η αρθρογραφία αυτή παρουσιάστηκε μετά από περιστατικό στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, όταν Τούρκοι τελωνειακοί  σταμάτησαν αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας (που τελικά ήταν της ‘ΜΙΤ’, των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας),  και μέσα στα τρόφιμα εντοπίστηκε οπλισμός και πυρομαχικά.
Τότε, η τουρκική κυβέρνηση, κατηγορήθηκε  ότι παρεμβαίνει άμεσα στο συριακό πόλεμο,  βοηθώντας τις ισλαμικές ομάδες που επιδιώκουν την ανατροπή του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
--
               
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!