Ένωση δημοσιογράφων Γερμανίας: «Γελοία» η αντίδραση του Ερντογάν




Μάρτιος 29, 2016.
Το ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  έχει τάση εμετού με τους επικριτές του το γνωρίζουν  δεκάδες δημοσιογράφοι , κωμικοί και διανοούμενοι που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα, γράφει το γερμανικό δημοσίευμα.
Αλλά με την πρόσφατη ενέργειά του, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, έφθασε σε διπλωματικό σκάνδαλο:  
 Επειδή μια σατυρική εκπομπή  του «Extra 3» της  (τηλεόρασης) ARD που προβλήθηκε  στις 17 Μαρτίου δεν άρεσε, κάλεσαν τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα, στο υπουργείο Εξωτερικών να τον επιπλήξουν.



Το σατιρικό τραγούδι  ήταν δύο λεπτά, συγκεκριμένα τροποποιήθηκε το τραγούδι «Κάποιος, κάπου , κάποτε» σε «Ερντοβί, Ερντοβό, Ερντοβάν», υπαινισσόμενο την αλαζονική ζωή του προέδρου στο Παλάτι του και ακολούθησε η φράση : Το αφεντικό ζει σε μεγάλο στυλ στο Βόσπορο».
Η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία είναι επισφαλής και ο κάθε δημοσιογράφος που γράφει κάτι που δεν του αρέσει οδηγείται στη φυλακή, σημειώνει το δημοσίευμα.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ζητά τώρα από τη Γερμανία να διαγράψει την περιβόητη κωμωδία και από το διαδίκτυο. 
Η Ένωση Δημοσιογράφων της Γερμανίας περιέγραψε την αντίδραση του Ερντογάν ως «γελοία» [lächerlich] και έχει γίνει ‘περίγελος’ στα κοινωνικά δίκτυα.

--
- http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!