Παυλόπουλος: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα



Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εν όψει της επίσκεψής του στο Ισραήλ, μιλά στην εφημερίδα Israel Hayom, σημειώνοντας την στρατηγική συνεργασία Ελλάδος και Ισραήλ. Καλεί επίσης επιχειρηματίες του Ισραήλ να “εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα”
Κάλεσμα στους επιχειρηματίες του Ισραήλ να επενδύσουν στην Ελλάδα απευθύνει σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα “Israel Hayom” ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν φτάσει σε επίπεδο άνευ προηγουμένου, τονίζοντας πως “βαδίζουμε μαζί σε ένα πολλά υποσχόμενο και απαιτητικό μέλλον, το οποίο βασίζεται σε στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών”.
Ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ακόμη πως “κατά το τελευταίο έτος, οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας έχουν αυξηθεί κατά 32%. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 30 κοινά έργα μεταξύ ισραηλινών και ελληνικών εταιρειών και αναμένουμε σύντομα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για νέες συνεργασίες”, ενθαρρύνοντας παράλληλα ισραηλινές εταιρείες “να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα”, ενώ επισήμανε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την παροχή ενός ασφαλούς και φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Σημειώνεται πως τον τελευταίο Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Νετανιάχου υπέγραψε στρατηγική συμμαχία με τους ηγέτες των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Κύπρου, με τον Έλληνα πρόεδρο να επαινεί την περιφερειακή συνεργασία. “Αυτό συμπληρώνει και ενισχύει τις ούτως ή άλλως εξαιρετικές σχέσεις των τριών χωρών. Πρόκειται για ένα πλαίσιο που βασίζεται στην προώθηση της ευημερίας και της ειρήνης με τη δημιουργία ενός πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον. Δεν είναι μια συνεργασία που στρέφεται εναντίον κάποιου τρίτου μέρους” τόνισε  ο κ. Παυλόπουλος υπαινισσόμενος την γειτονική Τουρκία και πρόσθεσε: “Θα συμφωνήσουμε να συμμετάσχουν σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας και όσοι συμμερίζονται την προσπάθεια προώθησης της περιφερειακής συνεργασίας”.
Αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου,  ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως “η δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από τα ισραηλινά κοιτάσματα μέσω Κύπρου προς την Ελλάδα θα αποτελέσει εμπορική γέφυρα για την απρόσκοπτη σύνδεση με την Ευρώπη”, ενώ για το προσφυγικό υπογράμμισε: “Ένα 75-80% των μεταναστών διαφεύγουν από περιοχές όπου υπάρχει πόλεμος και συγκρούσεις. Έχουμε καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για τη διάσωση χιλιάδων ζωών, και πέρυσι, περισσότερα από 150.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, διασώθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή”.
Μία ακόμη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η σοβαρή οικονομική κρίση που την έχει πλήξει, και από την οποία αυτή την περίοδο ανακάμπτει. Σχετικά με αυτό, ο Παυλόπουλος επεσήμανε πως “έχουμε διεξαγάγει από κοινού με τους εταίρους μας και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί μια επιτυχής και έγκαιρη ολοκλήρωση του Α΄ Αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας, διασφαλίζοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή”.
Τέλος, σχετικά με τον ολοένα αναπτυσσόμενο τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε ότι “οι ισραηλινοί ταξιδιώτες παραμένουν πιστοί στην Ελλάδα, αισθανόμαστε την αγάπη και τη βαθιά εκτίμηση μεταξύ των δύο λαών που πηγάζουν, μεταξύ άλλων, από την κοινή ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη και τη μουσική. Οι Ισραηλινοί γνωρίζουν και αγαπούν την Ελλάδα και για τον καθένα υπάρχει ένα δικό του μαγικό σημείο στην χώρα μας. Αλλά εμείς συνιστούμε να εξερευνήσουν νέους προορισμούς στην Ελλάδα. Εξάλλου, απέχουμε μόνο μιάμιση ώρα από το Ισραήλ”.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, θα συναντήσει την Τετάρτη τον Πρόεδρο Ρούβεν Ρίβλιν και την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου.              http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!